Прокуратура просить скасувати договір на перевезення дітей

Все через те, що  замовник перевезень –  управління освіти, і виконавець – комунальне підприємство, підконтрольні Лозівській міській раді, а це незаконно.  З 27 серпня «Еко-Сан» почав займатися перевозкою дітей та вчителів до навчальних закладів тергромади. Право на це підприємство отримало після проведення тендеру. Управління освіти шукало виконавця послуг, на конкурс  – проведення публічних закупівель, подалося два перевізника.

«Вартість цієї закупівлі була 3 мільйони 547 тисяч 84 гривні. Для участі у торгах надійшло дві тендерні пропозиції, одного з комунальних підприємств міста Лозова та приватного підприємства «Транссервіс-2008». Рішенням тендерного комітету визначено переможця – комунальне підприємство. І за результатами проведеної закупівлі було укладено договір строком до 31 грудня 2019 року», – Андрій Самусенко, прокурор Лозівської місцевої прокуратури.

Прокуратура побачила порушення в укладеному  договорі, тому що і замовник і виконавець підпорядковуються Лозівській міській раді.

«На підставі цього нами було встановлено істотні порушення законодавства при проведенні даної публічної закупівлі. А саме це стаття 17 закону України про публічні закупівлі . Оскільки у такому разі це є пов’язані особи і замовник повинен був відхилити дану тендерну пропозицію. Що ним не було зроблено», – Андрій Самусенко, прокурор Лозівської місцевої прокуратури.

Мер Лозової Сергій Зеленський прокоментував ситуацію та завірив, підприємство має законе право займатися перевозками.

 «Підприємство «Еко-Сан» отримало ліцензію, виграло тендер в управління освіти, молоді і спорту і на сьогоднішній день ми маємо повне право сьогодні безперешкодно, безпечно перевозити дітей наших по школам району. Прокурор написав протест», – Сергій Зеленський, Лозівський міський голова.

Очільник Лозової додав.

 «Я скажу упереджено вже, що ми не вбачаємо в діях Лозівської міської ради і комунального підприємства «Еко-Сан» і управління освіти, молоді і спорту яких-то інтересів», – Сергій Зеленський, Лозівський міський голова.

Наразі прокуратура направила до міськради вихідний лист з пропозицією усунути порушення.