Чи можна у Лозовій знайти роботу людям після 40? +vd

Работодавці, розміщуючи свої оголошення, в розділі «Потрібні» часто зазначають: вік кандидатів не повинен перевищувати 35 років. Шукають молодих кур’єрів, реалізаторів, торгових агентів. І жодної об’яви  для людей зрілого віку.

Однією з причин, чому люди після 40 не можуть знайти роботу, за словами директора Центру зайнятості Петра Іванченка, є небажання зрілих безробітних перенавчатися. Спеціальності, які вони набули в молодості, — застаріли і не мають попиту на ринку праці. 

Петро Іванченко зауважив, що головне — було б бажання та прагнення знайти роботу. А Центр зайнятості у цьому допоможе. Для безробітних проводять навчальні семінари та курси.

У свою чергу практичний психолог Ірина Хрисанфова пояснює, що роботодавцю легше взяти молодого робітника і виростити свого фахівця. Але якщо людина дійсно спеціаліст, має вищу освіту, знає, чого хоче і що добре вміє, вона знаходить роботу досить швидко. 

Цю думку підтверджує директор з персоналу ЛКМЗ Ашот Керопов. Він  розповідає, якщо підприємству потрібен спеціаліст, на вік кандидата не зважають. 

Психолог Ірина Хрисанфова радить зрілим людям не боятися, пробувати, вчитися  новому, удосконалюватися,  знаходити спільну мову з іншими, дивитися на ситуацію ширше і нехтувати своєю гординею. Тоді з працевлаштуванням усе вийде. 

Катерина Рукавиця

 

 

{youtube}LFogHnm1Tvw{/youtube}