Лозівчани відзначили 100-річчя Почесного громадянина Юхима Березовського +vd

Він був почесним лозівчанином, залізничником та Героєм Радянського Союзу.  З 1951 по 1971 рік очолював Лозівську дистанцію сигналізації і зв’язку. На честь мудрого керівника та доброї і чуйної людини, як його згадують колеги, на будівлі залізничних зв’язківців 8 лютого встановили пам’ятну дошку.

Голова ради ветеранів Лозівської дистанції сигналізації і зв’язку Микола Хрисанфов розповів про усі життєві подвиги Юхима Березовського. Як керівник він був талановитим новатором. Тому дослужився до керуючого Трестом заводів зв’язку – це була велика організація Всесоюзного значення. А як людина Юхим Березовський був для всіх своїм.

Професія залізничника звільняла чоловіка від фронту. Однак він не став прикриватися посадою. І прославився геніальним артилеристом. Під час однієї з бойових операцій підбив 11 німецьких танків. Цей випадок увійшов у радянські підручники з історії.

На відкритті пам’ятної дошки Юхиму Березовського ті, хто його знав, намагалися не журитися. Ювіляр любив посміхатися. Завжди був оптимістом і досягав задуманого. Тільки от сотий День народження не відсвяткував.  Хоча й обіцяв лозівчанам, коли ті приїжджали у Москву поздоровити його з 95-річчям.

Відзначення століття Юхима Березовського лозівський мер Сергій Степанов назвав радісною подією. Вона свідчить про те, що у Лозовій пам’ятають своїх героїв. Голова пообіцяв піклуватися про ще живих ветеранів.

А депутат міськради Олекснадр Неділько відкриття дошки пам’яті назвав першою ластівкою у святкуванні 70 річниці визволення Лозової. Заходи мають стартувати з квітня і завершитися у жовтні.

Анна Скрипник

 

{youtube}FfdL8FeK_iQ{/youtube}