У Лозовій бракує романтичних місць +vd

До такого висновку прийшла майже половина опитаних нами жителів міста. І більшість з них – живе на мікрорайонах. На питання чи є в Лозовій романтичні місця, люди відповідали, що таких не знають.

Жителі ж центру, навпаки, були більш оптимістичні у своїх ствердженнях. Вважають, що романтичні місця є, і навіть назвали свої улюблені. Серед них: міст, особливо вночі, парки, алеї, в тому числі і біля «Укртелекому». Люди ж похилого віку вважають що романтика є всюди, а молодь, в тому числі і мікрорайонна, мабуть просто не вміє ту романтику шукати. Лозівчанин Володимир Запрягін радить місця своєї молодості:

«Це залізничний парк, авилівська сторона. Це міський парк, який зараз площа Леніна. Ось це були наші романтичні місця. Там ми зустрічалися, там ми відпочивали, там ми танцювали, там ми закохувались і освідчувались»

На думку Лозівського міського голови Сергія Степанова, романтичних місць у Лозовій насправді не вистачає. Але жителям мікрорайону він порадив кілька місць, куди можна піти удвох.

«Ну на мікрорайоні, напевно, це місце – ставки. Причому ставки і за 3 мікрорайоном. У самому парку, зокрема Перемоги, з одного боку парковий ставок, з іншого боку ставок наших колег домашан. Не багато, не мало парк має 45 гектарів, та йдіть, заради Бога, і закохуйтеся».

Хоча, якщо людина дійсно закохана, то їй все одно, куди піти. Головне, щоб був відповідний настрій та враження від того почуття, зауважив міський голова. Такої ж думки і практичний психолог школи №11 Наталія Ткач. Вона говорить, що все залежить від внутрішнього емоційного стану людини.

«Саме цей емоційний стан і дає можливість будь-якій алеї, будь-якому парку, будь-якій лавочці стати саме тим значущим місцем. І це місце буде нагадувати про ті події, які там були», – каже Наталія Ткач.

А на питання, чому ж мікрорайонним жителям бракує романтики, відповіла, що мікрорайон більш молодий. І людям просто потрібен час, щоб відкрити для себе ці романтичні місця і передати їх наступним поколінням.

Тамара Денисенко

 

{youtube}xjtXOa3dgUw{/youtube}