Ансамбль «Сузір’я» Лозівського училища культури і мистецтв став «народним» +vd

«Сузір’я» – єдиний у Лозовій ансамбль пісні та танцю. В області він — лише один, який започаткували при навчальному закладі. А в Україні цей колектив — перший, що працює одразу у двох репертуарах: академічному та народному. Директор Лозівського училища культури і мистецтв Василь Чурилов жартує: і як такому тричі унікальному колективу можна було не дати звання «народного»?
Свою «народність» ансамбль підтверджував у грудні 2012 року. Професійність «Сузір’я» оцінювали головний балетмейстер Харківського театру опери і балету Світлана Коливанова та доцент Харківської державної академії культури Віктор Цицерєв. Вони перевіряли рівень співу, танців, костюми та режисуру. Тодішній концерт, переконували члени комісії, їх приємно вразив, тому вони номінували колектив на «народний».
«Сузір’я» створили 3 роки тому за ініціативи Василя Чурилова. В ансамбль увійшли 7 співочих та танцювальних колективів ЛУКіМу. За кожним, переконує директор, стоїть талановитий керівник. Разом педагоги виконують важку місію: постійно готують нові зміни студентів для ансамблю. А мотивуються, запевняє Василь Чурилов, лише любов’ю до професії. Навіть зі званням «народного» педагоги не отримуватимуть грошей за «Сузір’я».
Щоб займатися «Сузір’ям», треба любити свою роботу, говорить директор. Він переконує, що співаки та танцюристи повинні щодня працювати над своєю майстерністю. І над званням «народного» також: у 2015-му його треба знову підтверджувати.
Анна Скрипник

 

{youtube}a3RFdypNHeI{/youtube}