У Лозівській школі №11 впроваджують “хмарні” технології +vd

В 11 школі випускники тепер можуть в інтернеті виконувати практичні та домашні завдання, а вчителі — їх перевіряти і допомагати вирішувати. Таку можливість навчальному закладу безкоштовно надала світова компанія, що виробляє програмне забезпечення. Вона є партнером школи.

Дані учнів 11 школи та вчителів знаходять в одній “хмарі”. Це ресурс, на якому зберігається вся інформація. Кожен учень має свою папку. У ній – практичні завдання, розробки, проекти. Доступ до інформації мають виключно адміністратор – вчитель інформатики, – інші педагоги та самі учні. Зайти у свою папку хлопці та дівчата можуть з будь-якого джерела швидкісного інтернету, пояснює директор школи Олександр Неділько.

Роботу, яку школяр не встиг доробити на уроці, він може завершити вдома, а викладач поза школою — її прокоментувати. Вчитель інформатики і за сумісництвом завуч Валерій Бережний говорить, що через додаткові обов’язки він інколи не встигав перевіряти роботи. Тепер може зробити це в онлайні у будь-який зручний час. Так само одразу кілька учнів мають змогу у себе вдома працювати  над груповим завданням.

За допомогою “хмарних” технологій в 11 школі поки викладають біологію, інформатику та математику в 9 і 11 класах. Учні, які на собі спробували нововведення, ним задоволені. Говорять: тепер немає потреби залишатися після уроків.

У навчальному закладі не бояться, що батьки можуть допомагати дітям із самостійними роботами. Олександр Неділько говорить, що завдання педагогів – не спіймати дітей на незнанні, а навпаки, дати їм якомога більше інформації. В 11 школі планують охопити “хмарними” технологіями усі класи та предмети.

У школи-новатора нині лише кілька вчителів, що не володіють комп’ютером та інтернетом. У місті таких педагогів також різко меншає. На сьогодні вони становлять лише 1,5%. А до 2015 року за державною програмою добре знати комп’ютер повинні усі. Про це говорили на педагогічній колегії 19 березня.

Робота у викладацьких інтеренет-спільнотах підвищує професійність учителя, зазначила Ксенія Кукузенко, заступник начальник відділу освіти міськради. Колегія внесла пропозицію, щоб до вересня лозівські учителі та школи активізувалися у педагогічних мережах. 

Анна Скрипник

 

{youtube}HaqwSYwYTHs{/youtube}