Як правильно відокремити жовток від білка яйця: корисні поради та методи

Як відокремити жовток від білка

Дуже часто у кулінарії необхідно розділити жовтки яєць від білків для приготування певних страв чи десертів. Якщо ви не володієте необхідними навичками, це завдання може здатися вам досить трудомістким. Але не варто засмучуватися, вас спасуть знанням невеликого лайфхаку.

Щоб відокремити жовтків необхідно взяти яйця та шприц. Ви можете користуватися звичайними одноразовими шприцами, які можна придбати у будь-якій аптеці або супермаркеті. Спочатку трохи втрите шкаралупу яйця, а потім вставте шприц в цей отвір. Потім потроху почніть натискати на шприц, дістаючи жовток від білка. Маєте знаки знайти жовток в шприці! Просто вилийте жовток на ложку та повторіть процес для решти яєць.

Таким чином, за допомогою звичайних шприців, ви зможете легко відокремити жовтки яєць від білків. Головне – правильно виконувати кроки і мати уявлення про необхідність цього процесу в конкретному рецепті. Тепер ви знаєте, як зробити цю операцію швидко і без зайвих зусиль!

10 способів вирішення «жовтково-білкового» завдання

10 способів вирішення «жовтково-білкового» завдання

Розбийте яйця так, щоб шкаралупи не потрапили в масу. Для цього відломте шкаралупу на поверхню, а потім просто розбийте яйця, тримаючи їх над мискою.

Якщо вам зручніше, візьміть дві ложки: одну тримайте в руці, а іншою поміщайте жовток в миску.

Ще один спосіб – використати шприц. Берете шприц без голки, вставляєте його в жовток і починаєте використовувати для відокремлення.

Якщо ви не вмієте відокремляти жовтків від білків, почніть зі шкаралупи. Очистіть шкаралупи від залишків білка, а потім помістіть їх в миску. Потім просто розбийте через борти шкаралупу, дозволяючи білкам стікати в миску.

Не маєте під рукою миски, але знаєте, як відокремити жовтки від білків? Вилийте яйця в одну руку, тримаючи пальці в тарілці. Тоді перенесіть жовтки в іншу руку, поклавши їх на пальці, які вже вміщуються в тарілку. Білки зіткнуться з тарілкою і звільняться від яйця.

Якщо ви не впевнені в своїх кулінарних знаннях, не ризикуйте з вирішенням такого завдання. Купіть спеціальний пристрій для відокремлення жовтків від білків, який допоможе вам з легкістю впоратися з цим завданням.

Якщо ви не маєте під рукою жодних засобів для відокремлення жовтків від білків, використайте тарілку. Вилийте яйця на тарілку, тримаючи в руці. Потім помістіть весь білок на тарілку, а потім легким рухом дістайте жовтків з тарілки.

Не втрачайте спокою, якщо не вдається відокремити жовтки від білків. Візьміть інший підхід – використовуйте ложку. Положіть жовток на ложку, а потім помістіть її в миску з білками. Робіть це поступово, щоб не розлити жовток.

Не відчуваєте стресу під час вирішення «жовтково-білкового» завдання? Вам точно відомо, як дістати жовтків із багьяти? Вилийте яйця на рне поверхню, тримаючи їх в руці, і використайте пальці для просочення жовтками через просілу мільовану поверхню.

Не забувайте, що іноді рішеннями бувають дуже прості методи. Просто зламайте яйця на половину, переклавши жовтки з скорлупини в склянку. Тоді просто вилийте жовтки в миску із білками.

«Ніжний дотик»

«Ніжний дотик»

Як відокремити жовток від білка? Завданням кожного кулінара є таке питання. І якщо ви не маєте спеціальних кулінарних знань або просто хочете скоротити час при готуванні яєць, то на допомогу прийде “ніжний дотик”.

Розбийте яйця, останні при цьому тримайте в руці так, щоб білки постійно стікали великим шприцем або візочком, не примикаючи до половинок жовтка. З такою організацією, жовтків ви не зможете дістати і буде шкода їх просто виливати.

Тому, якщо ви станете користуватися “ніжним дотиком”, спочатку візьміть ложку. Наведіть її на жовток, а потім торкніться нею білка. Він залипає до ложки без жовтка. Просто перекиньте білок у велику миску або окрему посудину. Таким чином, ви зможете відокремити жовтки від білків за кілька секунд без жодних проблем.

«Крізь пальці»

Розбийте яєць просто на краю ложки або будь-якому іншому різноманітному предметі. Якщо не хочете бруднити руки з шкаралупою, можуть використовувати

шприц для відокремлення жовтка від білка. Візьміть шприц, проколіть

нижньою голкою жовток, потім вставте верхню голку в білок. Зберігайте

жовтки і білки окремо для подальшого використання.

Якщо ви не знаєте, як користуватися шприцем, можна просто переливати жовток з ложки в ложку. Це займе трохи більше часу, але це не складно. Візьміть ложку,

вилийте жовток в одну частину, а потім в другу. Таким чином, ви зможете

поступово відокремити жовтки від білків.

Якщо у вас є навички та знаннями про відокремлення жовтків від білків,

завданням буде набагато легше. Ви можете відокремити жовтки від білків

за допомогою шприцу, використовуючи спеціальні методи. Наприклад, ви

можете натиснути на шкаралупу яйця, тримаючи олівець вертикально,

після чого робити малий прокол і відокремлювати мембрану, а потім витягати жовток.

«Повільне жонглювання»

«Повільне жонглювання»

Проведемо експеримент, щоб дізнатися, як відокремити жовток від білка. Вашим завданням буде розбити яйце і отримати білки та жовтки окремо.

Для цього вам знадобиться шприц без голки. Візьміть його і обережно проколіть нижню частину шкаралупи яйця. Потім розширте отвір шприцем.

Після цього вилийте білок у окрему посудину. Для дістати жовтки використовуйте шприц. Помаленьку витягуйте жовтки з шкаралупи, поступово випускаючи їх у іншу посудину.

Нехай це стане вашим першим кроком у навчанні кулінарії. Зауважимо, що ви можете користуватися таким методом для відокремлення жовтків від білків у будь-якому рецепті, який потребує окремого використання цих інгредієнтів.

Запам’ятайте основу: розбийте яйце і розділіть жовтки від білків. Із цими знаннями ви станете справжнім професіоналом у кулінарії!

«Сопілочка»

«Сопілочка»

Коли вам потрібно виділити жовток від білка, одним з найпростіших способів є використання так званої “сопілочки”. Якщо ви не знаєте, як користуватися цим приладом, порадимо вам наступне.

Спочатку візьміть свіже яйце і розбийте його. Однак, при розбитті яйця дуже важливо його розбити максимально аккуратно, щоб не пошкодити жовток.

Потім візьміть пластиковий шприц без голки та натисніть на його порожню кінцівку, занурюючи її в яйце. Попередньо зібрані жовтки можуть бути перенесені у чистий посуд або спеціально приготовлену ємність.

Сам процес виділення жовтка стає набагато простішим, якщо використовувати нашу “сопілочку”. Ви просто засмоктайте жовток у шприц, знаходячись від нього на невеликій відстані. Якщо стиснути шприц і трохи підняти ручку – ви отримаєте жовток окропом.

Завершивши дане завдання, потім зніміть хвостик, застосувавши ложку або інший зручний для вас інструмент, та вилийте чисті білки в окрему ємність.

Якщо ви добре знаєте процес виділення жовтків від білків та маєте достатні знання з цього питання, то можливо вам буде цікаво спробувати завдання більш складного рівня. Наприклад, правильно виділити кілька жовтків з яєць, які складаються зі ста і більше штук.

«Воронка»

«Воронка»

Якщо ви станете володарем знань по відокремленню жовтків від білків яєць, то неодмінно використаєте спеціальний прилад – “воронку. Завданням “воронки” є швидке та легке відокремлення жовтків від білків.

Щоб скористатися “воронкою”, візьміть дві чисті шкаралупи яєць. Розбийте одне яйце в будь-якому зручному посуді, наприклад, у мисці. Якщо вам потрібно тільки жовтки, то зробіть маленький надріз у шкаралупі та просто розмістіть її на воронці. Жовток самостійно вийде в центр воронки.

Якщо вам потрібно зібрати білки, то розбийте яйце на дві рівні половини. Тримайте одну половинку в руці, а іншу половинку використовуйте як “воронку”. Потім просто перекладайте жовток з половинки у половинку, доки весь білок не стече в посуд з-під воронки. Таким чином, ви зможете без проблем дістати жовтки та білки з яєць.

Примітка: Якщо ваше завдання полягає в окремому дістати жовток або білок, можете також скористатися шприцом. Візьміть шприц без голки, проколіть одне яйце та використайте шприц, щоб дістати біліок чи жовток відповідно.

«Диво-ложка»

Якщо у вас виникло завдання відокремити жовтки від білків у яйці, і ви не знаєте, як з цим впоратися, тоді допоможе «диво-ложка». Цей пристрій дозволить вам легко і швидко дістати жовтки, не використовуючи будь-які інструменти або знаннями з кулінарії.

Для початку, розбийте яйце у миску так, щоб шкаралупа не розірвалася на частини, а повністю відкрилася з верху. Вилийте яйце більше жовтків і білок в миску. Білки можуть бути використані для будь-яких страв, тому ви можете зберегти їх для майбутнього використання.

Потім, візьміть “диво-ложку” – це може бути звичайна ложка або більш спеціалізовані інструменти. За допомогою ложки або шприцу обережно посуньтеся зверху до жовтка і дістати його з миски. Яблучна ложка часто використовується для цих цілей тому, що вона має пласку форму, яка дозволяє легко взяти жовток без пошкодження білка.

Якщо ви станете користуватися “диво-ложкою” з досвідом, то дістати жовтки від білків стане простою задачею. Ви можете використовувати цей метод для будь-якої кількості яєць, додавати жовтки в рецепти або використовувати їх окремо.

«Корисна ПЕТ-тара»

Ви купили пляшку води у ПЕТ-тарі? Знаєте, вона може бути корисною не тільки для зберігання рідини, але й для власного досвіду відокремлення жовтків від білків яєць! А дістати жовток від білка можна будь-якому!

Зімніть шкаралупу яйця проколом на декілька місць з обох сторін, можна зробити це голкою або зубочисткою. Потім візьміть пусту пляшку ПЕТ, велику або середньої ємності, і дивіться, як це може бути просто.

Розбийте яйце на плоску тарілку. Потім візьміть порожню пляшку і вилийте її на «жертву». Наступне завдання – намагайтеся впитати жовток. Щоб це зробити, просто натисніть пляшку, а потім упускайте на натискання. Ви помітите, що жовток просто «сам засосається» у пляшку. Два секунди послідовного натискання і пом’якшення пляшки – і жовток вже можна вважати одним з самих простих способів для розподілу на білок і жовток.

Після того, як яєць розб’єте і жовток зіймете, можете наварити звичайні омлети, якими кожен з нас може скористатися завдяки саме цим знанням, або додати жовтки до інших страв. Отже, вивчить цю техніку та станете справжнім майстром у виварюванні страв з яєць.

«Шприц»

Якщо ви коли-небудь потрапите у ситуацію, коли вам потрібно розділити жовток від білка, шприц може бути корисним інструментом. Звичайно, є й інші методи, такі як використання шкаралупи або ложки, але шприц дає вам більше контролю над процесом. Для початку, розбийте яйця і дістати свіжі білки в окремій мисці.

Перед тим як користуватися шприцем, впевніться, що ви знайомі з його розміром і функціоналом. Якщо ви вперше стикаєтесь з цим інструментом, можливо, вам знадобиться трохи практики. Візьміть шприц і вставте його в жовток яйця. Потім обережно витягніть порцію жовтка тільки за допомогою шприцу, тримаючи його отвір зблизька до поверхні білка. Якщо все проходить гладко, ви ще раз переконуєтесь, що дістали тільки жовток.

Якщо ви станете більш вправними, ви зможете впоратися з цим завданням досить просто. За допомогою шприцу ви зможете виділити жовток із будь-якого кількості яєць, не розбиваючи їх повністю. Впевненість і знаннями процесу розділення жовтка від білка приносять вам багато користі і заощаджують час.

“Сито”

Нерідко перед нами стоять завдання виділити жовтки від білків при розбиванні яєць. Для цього можна використати простий спосіб з назвою “сито”.

Перший крок – взяти яйця і просто розбити їх на дві половинки. Є кілька способів це зробити, можна використати край шприця або просто стукнути кінець яйця об стіл.

Потім, тримаючи яєчну шкаралупу, просто дістайте жовтків та вилийте їх в окрему посудину. Легко зробити це, маючи базові знання про будову яєць та користуватися практичними навичками.

Якщо ви хочете більше контролювати цей процес, можете використовувати “сито”. Берете сито з дрібними отворами і тримаєте його над посудиною, в яку потрібно вилити жовтки. Намагайтесь не пустити в сіто білки або шкаралупу, так як це може ускладнити процес виділення жовтків.

«Новаторський підхід»

Усім відомо, що в яєць знаходяться і жовтки, і білки, з яких можна приготувати різні страви. Іноді виникає завдання дістати жовтки без пошкодження білків. Один з новаторських підходів до цієї задачі – користуватися шприцем.

Якщо ви хочете відокремити жовтків від білків в будь-якому яйці, спочатку візьміть шприц і виберіть його з повітрям. Потім вставте шприц половиною в яйце та повільно вилийте повітря всередину, висмоктуючи жовтки.

Щоб відокремити білки, розбийте шкаралупи яйця, залишаючи жовтки всередині. Потім наберіть білки в шприці і перелийте їх в окрему миску. Розбиті яйця можна викинути або використати для інших кулінарних цілей.

Таким чином, за допомогою цього новаторського підходу, ви зможете легко відокремити жовтків від білків без особливого зусилля або спеціальних знань. Цей метод особливо корисний, якщо ви плануєте готувати страви, у яких окремо потрібні або жовткі, або білки.