Плани на канікули для лозівських учнів: поєднати навчання й відпочинок +vd

Цьогоріч весняні канікули для школярів почнуться пізніше запланованого. Їхній початок перенесли з 25 березня на 6 квітня. Учні Лозівського навчально-виховного комплексу ЗНЗ-ДНЗ №10 планують провести відпочинок у поєднанні з навчанням.

«Канікули – це той час, коли людина може розкритись. Неможливо узяти та викреслити тиждень з навчань. Ми повинні кожен день розвиватись, кожен день ми повинні показувати, ми повинні рости. Деградувати не хоче ніхто», – розповідає Вікторія Носова, класний керівник 10 класу Лозівського НВК ЗНЗ-ДНЗ №10.

Не зважаючи на вихідні, у Лозівському НВК ЗНЗ-ДНЗ №10 буде працювати спортивний зал, кабінет інформатики та бібліотека. Так учні матимуть змогу займатись своїм розвитком на законних вихідних. Для того, щоб виділити час на додаткове навчання, практичний психолог Євгенія Мушик пропонує розробити свій режим дня.

«Може прокидатись о тій же годині, що і прокидався раніше. Може прокидатись трошки пізніше. І там вже дитина повинна собі виділити 2-3 години, наприклад, в день. Ось я, наприклад, буду читати літературу, яку мені задали. Чи, наприклад, я там буду по математиці десь якийсь «решебник», який мені для поглибленого задали», – пропонує Євгенія Мушик, практичний психолог.

Багато що залежить і від батьків, бо саме вони надають приклад, запевняє Євгенія Мушик. Якщо батьки не слідкують за своїм режимом, то й дитина виконувати його не буде. Дорослі повинні показувати, що потрібно правильно розподіляти свій час на навчання та відпочинок.

 

Анна Красноперова

 

{youtube}TbOiBNNxDp4{/youtube}