Афганці Харківської області влаштували автомарафон +vd

Воїни-інтернаціоналісти Харківщини 25 травня проїхали по містах та селах Харківської області. В автомарафоні взяли учать півсотні афганців на 10 машинах з прапорами своїх об’єднань. Зупинялися вони у кожному населеному пункті біля меморіалів пам’яті, де влаштовували покладання квітів.

«Ми поставили завдання проїхати автопробігом по усій Харківській області. Метою було віддати данину пам’яті нашим батькам та дідусям, які поклали свої голови під час Великої Вітчизняної війни. І, звичайно, пом’янути наших бойових братів, які загинули в Афганістані й інших локальних конфліктах», – пояснює голова Харківського обласного союзу ветеранів Афганістану Володимир Рижков.

Більшість витрат на квіти та паливо марафонці взяли на себе. Лозівські ж афганці завдячують міській та районній владі, які допомогли коштами. Вдячні вони й своїм товаришам.

«Дякую хлопцям за нашу дружбу. За те, що ми міцно тримаємося і завжди у будь-яку хвилину підтримуємо один одного», – говорить голова Лозівського міськрайонного відділення Українського союзу ветеранів Афганістану Сергій Слєпцов.

Остання зупинка «Маршруту пам’яті» – місто Лозова. Афганці завітали одразу у три місця: до Вічного вогню та до пам’ятників чорнобильцям та воїнам-інтернаціоналістам. Після покладання квітів вони залишилися у сквері афганців, аби поспілкуватися та згадати роки війни в Афгані.
Анна Красноперова

 

{youtube}uDjp35RB77E{/youtube}