Краснопавлівське водосховище почнуть наповнювати орієнтовно у вересні +vd

Канал Дніпро-Донбас ТРК Сігма

У водосховище закачають до 130 мільйонів кубометрів свіжої води, повідомив Павло Вовк, начальник Краснопавлівської дільниці каналу “Дніпро-Донбас”.

Водообмін триватиме близько 40 днів. Для основних споживачів — а це чверть Харкова, Лозова та Первомайський — закачаного обсягу має вистачити на два роки.

Показник жорсткості води у Краснопавлівському водосховищі після прокачування знизиться з 7,7 приблизно до 6 одиниць (за норми у 7 — ред.), зазначив Павло Вовк. Це один з основних показників, за якими визначається якість води.

Зараз рівень води у водосховищі перевищує 110 метрів. Це на 4 метри вище критичної позначки. Для усіх міст, що п’ють звідси воду, запасу вистачило б ще на рік, зауважив начальник Краснопавлівської дільниці каналу. Однак водосховище має скидати воду у Сіверський Донець для водопостачання Донбасу. Там вода потрібна вже зараз.

Тож, попри те, що востаннє водообмін у каналі “Дніпро-Донбас” проводився лише рік тому і запас води ще не вичерпаний, уряд виділив необхідні 40 мільйонів гривень. Як повідомив Павло Вовк, у відповідь на звернення губернаторів Харківщини, Донеччини і Луганщини.

Планується, що під час водообміну з Краснопавлівського водосховища у Сіверський Донець скинуть 40 мільйонів кубометрів води.

Уперше за останні сім років канал “Дніпро-Донбас” прокачуватимуть два роки поспіль.

Валерія Гецко

 

{youtube}qd6orID1v0M{/youtube}