Село Катеринівка отримає гроші на відродження свого Будинку культури +vd

Село Катеринівка Лозівського району виграла у конкурсі міні-проектів “Разом у майбутнє”, який проводить Харківська обласна рада. Вартість проекту — 150 тисяч гривень. Відповідно до умов конкурсу, область дасть половину суми, все інше мають зібрати місцевий бюджет та спонсори.

Катеринівський проект передбачає, що на першому поверсі місцевого Будинку культури буде 4 спеціалізовані кімнати, розповідає сільський голова Андрій Чабан. Перша — для змістовного відпочинку людей поважного віку. У ній вони зможуть зібратися, подивитися телевізор, пограти у доміно, шахи й шашки, а також поспівати під баян.

У другій кімнаті катеринівчан стригтимуть та робитимуть їм манікюр-педікюр, говорить сільський голова. У третій кімнаті стоятимуть різноманітні реабілітаційні масажери. А у четвертій працюватиме масажист.

“З Центру зайнятості ми залучаємо ставку, людину підбираємо сюди, яка навчена роботі з роликовими масажерами, навчена сама робити масаж ручним, доступним способом, і аромомаслами буде наповнюватися (кімната — ред.). Всі мешканці — і діти, і старші — будуть приходить оздоровлюватись”, – розповідає Андрій Чабан, Катеринівський сільський голова.

Минулого року Катеринівка вже перемагала у конкурсі міні-проектів. За фінансової підтримки з області у дитсадку встановили ігровий комплекс та реставрували приміщення для укладання шлюбів. Воно також знаходиться у Будинку культури на другому поверсі. У цій кімнаті залишається лише пофарбувати підлогу — і вона буде завершена.

Чотири кімнати на першому поверсі, які входять до цьогорічного проекту, говорить сільський голова, будуть готові до кінця цього року. Ремонт тут вже почали робити — за бюджетні кошти і за допомоги місцевих бізнесовців.

 

Валерія Гецко

 

{youtube}K_PQrow_ySs{/youtube}