Одразу чотири команди провели протипожежні навчання на Лозівському ХПП +vd

Стерегти новий врожай від вогню готуються пожежні служби Лозової — за тиждень-два починаються жнива. У четвер, 20 червня, у навчаннях на Лозівському хлібоприймальному підприємстві взяли участь добровільна пожежна бригада ХПП, рятувальники СДПЧ-24, пожежні військової частини А0829 та команда пожежного потягу станції Лозова.

Першими на загоряння мають реагувати працівники самого хлібоприймального підприємства. Їхнє завдання — задушити вогонь у зародку. Від їхніх навичок може залежати збереження коштовного вмісту складів. Тут щороку зберігають під 25 тисяч тон зерна.

“З урахуванням, що соняшник — до 5 тисяч гривень тонна, а ми зберігаємо близько 7 тисяч тонн, і зерно — то це дороге зберігання, дуже дороге. Тому ми намагаємося робити все, що від нас вимагають від нас інспектори пожежної безпеки”, – говорить Юрій Ковпенко, заступник директора Лозівського ХПП.

Добровільній пожежній бригаді ХПП не одразу вдалося подати воду. Технічні несправності затримали їх на хвилину, але, зрештою, бригада впоралася. Далі, за сценарієм, до гасіння пожежі приєднуються професійні рятувальники СДПЧ-24, пожежні з арсеналу і пожежний потяг станції Лозова.

У військових теж вийшла хвилинна заминка з обладнанням, а рятувальників і потяг затримали лозівські автомобілісти по дорозі до ХПП, повідомив керівник навчань Євген Шевченко, начальник СДПЧ-24. Жодна із затримок не виходила за межі нормативів, додав він, але команди все одно мають зробити висновки. Особливо військові та пожежні ХПП.

Таких підприємств, як Лозівське ХПП, на Лозівщині чотири, а якщо рахувати усі зерносховища — то близько 30. Під час фінального шикування рятувальник Євген Шевченко нагадує пожежним: навички, відпрацьовані під час навчань, допоможуть на будь-якому з цих об’єктів.

Валерія Гецко

 

{youtube}RyKRXWcsc78{/youtube}