На честь дня Конституції двоє лозівських депутатів вдягли вишиванки +vd

Урочистості, присвячені Дню української Конституції, у Лозовій провели напередодні свята, 27 червня. На мітинг у сквер Шевченка прийшли мер міста зі своїми заступниками, працівники виконкому, керівники комунальних підприємств, депутати міської ради.

Вишиванки на свято вдягли двоє депутатів — ударівець Сергій Коба та регіонал Микола Орищенко.

“Я себе сьогодні відчував неформалом практично, коли вдягнув вишиванку. Тобто, наші люди не готові в нашому місті сприймати українські традиції… Мені хотілось показати, що ще не все втрачено, що ще є люди, готові підтримувати національні традиції., — говорить Сергій Коба. — Сьогодні День Конституції — це друге свято після Дня незалежності, яке вказує на те, що в нас є таки своя держава і є можливість — хоча б теоретична на сьогоднішній день — відстоювати права наших громадян, і саме в цей день ми повинні розуміти, що в нас є такі права, є, звичайно, обов’язки, але головне, що в нас є права, і ми повинні за них боротися”.

Завершилося свято у сквері Шевченка покладанням квітів та фотографуванням на пам’ять з дівчатами в українських костюмах та на фоні пам’ятника.

Валерія Гецко

 

{youtube}zhuNL1NmkzI{/youtube}