Рецепти закусок з баклажанів для смачного перекусу

Рецепти закусок з баклажанів

Баклажани – це відмінна основа для різноманітних закусок. Завдяки їх м’яким і ніжним плодам можна приготувати смачні страви, які стануть прекрасною варіантом для вечері або святкового застілля. Один із способів приготування закусок з баклажанів – це маринування їх в оцті. Для цього треба зняти шкірку з баклажанів, нарізати їх на пластинки і обсмажити на олії до золотистого кольору. Потім розложіть баклажани у банку і додаємо оцет, цукор і сіль до смаку. Закатайте банку і залиште на кілька годин. Таким чином, м’які та пряні закуски готові!

Ще один спосіб приготування закусок з баклажанів – це рулетики з болгарським перцем і цибулею. Для приготування цих закусок потрібно нарізати баклажани на тонкі пластини, обсмажити їх на олії з обох боків. А в цей час ріжте болгарський перець і цибулю на соломкою. Додайте їх до панчетти, обсмажуємо до м’якості цибулі та перцю. Тепер беремо баклажани, на кожну пластину кладемо суміш панчетти, перцю та цибулі і скручуємо в рулетики. Заварюємо їх гарячою водою та олією, заливаємо досить солі і добавляємо олії, щоб вони були цілком за покриттям. Смачний закуски з баклажанів готовий до подачі на стіл!

Є ще один цікавий спосіб готувати закуски з баклажанів – це закусочки з кабачків і часнику. Для цього потрібно натерти кабачки, посолити і залишити на півгодини, щоб вони відпустили сік. Потім ви скидаємо їх на сотейник, додаємо часник, обсмажуємо на олії до м’якості кабачків. Добавляємо оцет, цукор і сіль до смаку. Зберігайте закуски з баклажанів в холодильнику, а потім насолоджуйтеся смачною стравою!

Рулетики закуска з баклажанів

Рулетики закуска з баклажанів

Баклажани – один з головних складників закуски у формі рулетиків. Вони можуть бути приготовлені різними способами, але найпопулярнішим є варіант відчуття їхнього болгарського впливу. Для цього обсмажуємо на олії нарізані баклажани на тонкі смужки, а потім приготовуємо підсмажений болгарський перець і цибулю. Знімаємо шкірку з плоду болгарського перцю, заливаємо його оцтом та додаємо немного цукру і солі. Все це треба поставити на замарозку на півгодини.

Тепер коли баклажани стали м’якими, їх треба відцідити. На сковороді розігріваємо холодну олію, і додаємо дрібно нарізаний часник та цибулю. Потім обсмажуємо баклажани до золотистого кольору. Потім кабачки треба посолити і покласти на них приготовану рулетики і закатати та найтихіше прожарити баклажани в олії на сковороді з двох боків.

Щоб рулетики були вишуканими, треба додати приправу. Для цього перемеліть часник і цибулю в блендері. Змішайте із цукром та оцтом, а потім додайте цю суміш на сковороду до баклажан і прожарте ще одну хвилину. Посипте зеленню та подавайте на стіл.

Закуска готова! Рулетики з баклажанів відмінно підходять як гаряча закуска для святкового столу або просто на другий стіл. Вони будуть виглядати яскраво і смачно. Інгредієнти для приготування цієї закуски можна придбати в будь-якому магазині або на ринку.

Закуска з баклажанів з кабачками

Закуска з баклажанів з кабачками

Перекладіть українські закуски до нового рівня, спробувавши закуску з баклажанів з кабачками. Ця рецептура походить з турецької кухні і надасть вашому столу неперевершений смак.

Для приготування цієї закуски вам знадобляться такі складники: баклажани, кабачки, цибуля, часник, оцет, олія, цукор і сіль. Почнемо готувати!

Спочатку зніміть шкірку з баклажанів і кабачків, а потім наріжте їх усередину довжиною. Приберіть насіння з кабачків за допомогою ложки.

Обсмажуємо баклажани і кабачки на олії, поки вони не стануть м’якими. Потім перемістіть їх на тарілку, додайте соковиті зубчики часнику, розріжте цибулю невеликими кубиками й залийте оцтом і олією.

Тепер посипте цукром і сіллю зразу після того, як ви залили оцет і олію. Дайте закусці постояти протягом півгодини – це треба, щоб всі смакові компоненти злегка змішалися між собою.

Прикрасьте стільницю невеликими рулетиками баклажанів і кабачків. Додайте трохи олії і посипте свіжою зеленню для більш апетитного вигляду. А тепер насолоджуйтеся цією чудовою закускою!

Холодна закуска з баклажанів «по-турецьки»

Холодна закуска з баклажанів «по-турецьки» – це чудовий варіант для розкладу на стіл смачних та оригінальних страв. Цей рецепт стане вам в нагоді, коли у вас є багато баклажанів і треба щось смачне приготувати з них.

Для приготування цієї закуски з баклажанів знадобляться такі складники: баклажани, цибуля, болгарський перець, зубчики часнику, сіль, солі, олія, оцет та цукор. Перш за все, обсмажуємо на розігрітій сковороді кабачки і баклажани з усіх боків до м’якості. Коли баклажани застигнуть, зніміть з них шкірку.

Потім готуємо начинку для рулетиків: наріжте цибулю і болгарський перець кубиками, додаємо дрібно нарізаний часник, сіль, олію, оцет та цукор. Потім цю суміш обсмажуємо на сковороді до поки овочі стануть м’якими. Заливаємо цей фарш нарізаним баклажаном і закатайте рулетиками.

Готові рулетики з баклажанів «по-турецьки» ставимо в холодильник на 30 хвилин, щоб закуска настоїлася. Після цього можна подавати з столу!

Закуска з баклажанів до шашлику

Закуска з баклажанів до шашлику

Для приготування закуски з баклажанів до шашлику вам знадобляться наступні складники: баклажани, оцет, цибуля, часник, олія, цукор, сіль.

Почніть з підготовки баклажанів. Зелені закуски краще приготовляти з молодих баклажанів. Видаліть зовнішню шкірку баклажанів, зробіть спеціальні рулетики, намотавши на шишку або шпажку. Обсмажуємо їх на розігрітій олії, злегка посоливши.

Після обсмажування поставте баклажани на паперову рушник, щоб зняти зайву олію. Потім ріжте баклажани на тонкі пластинки, знімаючи шпажки. Коли баклажани стануть м’якими, посоліть їх і залийте оцтом. Часник очистіть і натертись на дрібній тертці. Цибулю наріжте дрібненькими кільцями і додайте до цибулі часник. Змішайте одразу цукор і оцет в процесі приготування закуски, щоб цукор розчинився.

Закатайте рулетики баклажанів. Положіть готові рулетики в боул, який попередньо змастився олією. Додайте к ним цибулю з часником, залийте оцетом і олією. Заливаємо всі складники вже протертий часником і цибулею. Розмішайте закуску з баклажанів до шашлику, щоб всі складники добре змішалися.

Потім прикрийте боул щільно кришкою і відправте його в холодильник на півгодини. Так закуска з баклажанів до шашлику добре просочить всі складники і набере бажаний смак. При подачі на стіл посипте закуску з баклажанів до шашлику зеленню і прикрасьте духмяним окрашеним часником. Смачного!

Зимові закуски з баклажанів

Зимові закуски з баклажанів

Баклажани – універсальний овоч, з яким можна готувати багато смачних страв. Особливо варто звернути увагу на зимові закуски з баклажанів. Вони легкі у приготуванні і мають неповторний смак.

Одна зі смачних рецептів – баклажани, обсмажені з часником. Для цього рулетики з баклажанів обсмажуємо в олії з додаванням дрібно порізаного часнику. Зубчики часнику додають особливий аромат смаженим баклажанам. Такі рулетики можна закатати в банки та зберігати до зими.

Ще один варіант – закуска з баклажанів по-турецьки. Для цього ріжемо баклажани соломкою, солимо їх і заливаємо холодною олією. Потім додаємо дрібніше порізану цибулю, цукор і оцет. Закуска готується швидко і має гострий та ароматний смак.

Ще один рецепт – баклажани, мариновані з болгарським перцем. Для цього ріжемо баклажани тонкими довгими смужками і обсмажуємо в олії. Потім приготовуємо маринад з болгарського перцю, цукру, солі і оцту. Закисайте розрубані баклажани в маринаді і закрийте кришкою. Через півгодини закуску можна вживати.