Цього року саджанці у Лозовій прижилися краще, ніж торік, засвідчили озеленювачі +vd

Після сумного досвіду 2011 року, коли у Лозовій загинула третина нових саджанців, комунальники вирішили купувати тільки якісні, а значить і дорожчі дерева. У 2012-му їх взяли утричі менше. Цієї весни кількість саджанців знову скоротили, купували ще кращі деревця і ще уважніше за ними доглядали.

Результати не забарилися: дерева ліпше прижилися. Комунальники констатують: відсоток втрат – лише 13,8%. Це удвічі менше, ніж торік.
Добре прижилися екзотичні катальпи на в’їзді у Лозову — 48 саджанців з 50-ти. Міцно вкоренилася і горобина, а от липа частково пропала. Комунальники не дорахувалися 15 липок на вулиці Жовтневій. Частина саджанців погано перенесла літній перепад температур, а частину вкрали, говорить майстер КП «Парку»Тетяна Тітова.
Накинули крадії оком і на дорогі хвойні дерева та кущі. Утім озеленювачі переконані: попри цікавість несвідомих городян до хвойних, ці дерева треба саджати, бо вони добре очищують повітря.
Парківці пояснюють: за меншою кількість дерев вони можуть краще доглядати, тому 240 саджанців, які закупили цього року, – це золота середина.
Анна Скрипник

 

 

{youtube}g7kdeGZsyUU{/youtube}