Буріння свердловини “Біляївська-400” на Первомайщині показало, що газ там є

Біляївська-400, ТРК Сігма

Пошукове буріння свердловини “Біляївська-400” підтвердило наявність газу ущільнених пісковиків, повідомляє прес-служба Харківської облдержадаміністрації з посиланням на віце-губернатора Харківщини Юрія Сапронова.

«Перший етап підходить до завершення: розвідувальне буріння компанії «Royal Dutch Shell» в Первомайському районі на свердловині «Біляївська-400» повністю завершено. Повністю пройдені проектні 5 тисяч метрів, і, за даними фахівців, результат: газопроявлення – позитивне. Ми сподіваємося, що Україна до 2020 року зможе повністю забезпечити внутрішні потреби населення і промисловості в газі, а в майбутньому стати газовим експортером. Це шлях до енергетичної незалежності країни», – наводить цитату Юрія Сапронова, заступника голови Харківської облдержадаміністрації, прес-служба.

Нетрадиційний газ — газ ущільнених пісковиків — на півдні Харківщини спільно шукають транснаціональна компанія “Shell” та держпідприємство “Укргазвидобування”. “Біляївська-400” – це перша пошукова свердловина, розташована біля с.Веселе на Первомайщині. Другу свердловину – “Ново-Мечебилівську-100” на Близнюківщині — готуються почати бурити.

Валерія Гецко