Лозівські учні обрали переважно класичну шкільну форму і — носять її +vd

У вересні цього року лозівські учні масово перевдягнулися у шкільні форми. Більшість шкіл зупинилися на традиційній класиці. Та деякі навчальні заклади вирішили, що їхня форма має вирізнятися з-поміж інших. Ми вирішили дослідити шкільну моду. 

Мікрорайони — за темні костюми

Шкільна форма більшості лозівських учнів — це класичні костюми темних кольорів. Чорні, темно-сині або сірі піджаки, брюки та спідниці носять в усіх школах мікрорайонів.

Традиційній класиці надали перевагу і в Домаській школі, а також у навчальних закладах Панютиного. Учні школи №8, що на Авилівці, теж за офіційно-діловий стиль. Однак їхня форма вирізняється з-поміж інших: школярі носять переважно сірі піджаки з емблемою навчального закладу.

«Нові» піонери та альтернативний діловий стиль

У навчально-виховному комплексі №10 обрали стиль, наближений до піонерського. Класику доповнюють краватки блакитного, червоного, помаранчевого або жовтого кольорів – залежно від від того, у якому класі навчається учень.

Єдині, хто нічого нового не придумував, — це гімназисти. Від самого відкриття навчального закладу їхньою шкільною формою були і залишилися сині піджаки.

Альтернативний діловий стиль обрали учні 11 школи. Їхні зручні та недорогі жилетки можна комбінувати з будь-яким одягом.

Шкільного дрес-коду дотримуються майже всі

Формою на сьогодні забезпечені майже всі лозівські учні, говорять педагоги. Більшість хлопців та дівчат дотримується шкільного дрес-коду. Зараз керівники навчальних закладів працюють над тим, щоб школярі стовідсотково ходили на навчання у формі.

У деяких школах планують створити обмінний фонд. Таким чином у подальшому батьки зможуть придбати своїм дітям вже готову форму, з якої виросли старшокласники.

Олена Коваленко

{youtube}o3dUPXQGbIw{/youtube}