У Лозівському районі люди стали частіше гинути від вогню +vd

У Лозівському районі вогонь став частіше забирати життя людей, попереджають рятувальники. У нинішньому році сталося понад 40 займань, у яких загинуло 5 чоловік. Минулого року, наголошують пожежні, за такий самий проміжок часу згоріли та вчаділи 3 людини.

Через збільшення смертності місцеві пожежні вирішили активніше зайнятися профілактикою. 14 листопада інспектори служби надзвичайних ситуацій роздали пам’ятки у селі Катеринівка. У них рятувальники перелічили життєво важливі правила поводження з піччю, димарем та обігрівачами.

Селянам, яких не було вдома, інструкції залишали у поштових скриньках. У першу чергу, говорять пожежні, намагалися зайти до родин з дітьми. Як показує практика, лозівська малеча, залишена сама вдома, часто експериментує з вогнем, пояснює Микола Мазурик, інспектор держтехнагляду Лозівського районного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники переконані, що така профілактика, як роздача пам’яток та зустрічі з дітьми у школах, дає результат. Пожежні проаналізували, що у тих населених пунктах, де вони зустрічаються з людьми, кількість займань не зростає.

Анна Скрипник

 

{youtube}Kib5Ov-m8p8{/youtube}