Лозівські квартальні посперечалися з міграційною службою через домові книги +vd

9 січня лозівські квартальні зібралися на першу свою нараду. На ній вони вмовляли працівників міграційної служби обов’язково ставити печатки про реєстрацію у домових книгах лозівчан.

Якщо людина не записана у домовій книзі, пояснюють квартальні, вони не можуть їй дати довідку з місця проживання. А хоч раз у житті вона знадобиться кожному: для оформлення субсидій, матеріальних допомог або на інші цілі. Людину все одно доводиться відправляти у міграцій службу, там вона відстоює черги та таки ставить печатку у домову книгу, скаржаться голови квартальних комітетів.

Домова книга не обов’язкова під час реєстрації – такий закон, а не забаганка самих міграційників, відповідає головний спеціаліст Лозівського районного відділу Головного управління державної міграційної служби Тетяна Білоконь. І додає, доставити реєстрацію у домову книгу можна без черги, треба лише мати паспорт.

Результатом довгої і непростої зустрічі міграційної служби та квартальних став обмін взаємними проханнями. Попросили один одного більше пояснювати людям, як важливо вписувати себе і своїх родичів у домові книги.

Анна Скрипник

 

{youtube}hXOZKI5OT_c{/youtube}