У Лозівській міськраді водили козу: малеча з дитсадку №9 прийшла посівати +vd

На Старий Новий рік, 14 січня, діти щедрували й посівали міським посадовцям, аби тим працювалося весело і для лозівчан був зиск.

 

Малі щедрувальники прийшли до Лозівської міськради, як годиться — із зіркою, козою, циганом й лікарем. Це їхній черговий візит — сюди вони заходять щороку.

“Сьогодні Старий Новий рік, це традиційне свято, яке ми відзначаємо в дитячому садочку і також ходимо вітаємо наших дорослих друзів з цим святом, щоб привнести таку іскринку і позитив в їхню роботу нелегку”, — пояснює Наталя Воропаєва, музичний керівник дитсадку.

Дзвінкоголосі дівчата і хлопці вигукують щедрівки і, за народною традицією, заводять козу “до хати”. Та хворіє, доктор її лікує, діти вітають чиновників, все закінчується посіванням. Для цього хлопці принесли аж чотири торбини з зерном.

Від заряджених позитивом дорослих і за дорученням міського голови, якого немає в залі, дітям дякує Юрій Кушнір, керуючий справами виконкому. Він бажає їм рости здоровими, слухняними і радувати батьків та вихователів, які передають малечі народні традиції.

“А нам, шановні колеги, щоб ті побажання і позитивні емоції, які діти нам сьогодні принесли, щоб нам вистачило на цілий рік, щоб ми не лежали літом у холодку, а коли діти прийдуть, щоб було, чим їх почастувати”, – весело завершує привітання керуючий справами.

На прощання міські керівники пригощають малих щедрувальників-посівальників солодощами. Проводжають дітей аплодисментами і стоячи.

Валерія Гецко

 

 {youtube}sq8XvCtGGJk{/youtube}