Лозівчани з 4 мікрорайону звинувачують цирки у перебоях зі світлом +vd

світло, ТРК

За словами мешканців 38 будинку, циркачі підключаються до їхніх електромереж — і починаються проблеми з електрикою.

Востаннє люди сиділи у темряві на Новий рік, 31 грудня. Протягом дня у них кілька разів зникало світло. Працівники ЖЕКу тоді перевіряли — і переконалися, що проблеми з електрикою у багатоповерхівці були саме через шапіто. Начальник житлової обслуговуючої організації Станіслав Чиж запевняє, що це вже не вперше.

А ось директор ЖУКа Сергій Єршов говорить, що гастролери ні до чого: це електрики району електророзподільних мереж (РЕМу) неправильно приєднали кабель цирку до будинкових електромереж. Вони начебто переплутали фази.

Електрики це спростовують. Начальник Лозівського РЕМу переконує, підключення цирку на освітлення людських квартир жодним чином не впливає.

«Ми ж не до їхніх мереж підключаємо, а до увідного щита. … Вмикається це на увідний щит, на кабель від підстанції. Це, як сказати, не напругу не зменшує, ніякого відношення немає, куди воно підключається», – переконує Іван Моісеєнко, начальник Лозівського РЕМу.

Відтак винуватці новорічних відключень поки достеменно не відомі. Аби їх не шукати знову, у Лозовій вирішили більше не підключати цирки до житлових будинків.

На майбутнє у місті планують зробити окремі точки підключення до електричних мереж, біля Палацу культури, та на площі Леніна, зазначив перший віце-мер Володимир Денисенко. Так буде легше, припустив він, проводити масові гуляння та приймати гастролерів.

 

{youtube}XO0-IoOl6xY{/youtube}