Лозівська пошта назвала причини затримок грошей за комуналку +vd

У вівторок, 18 лютого, у Житловій управляючій компанії поскаржилися, що пошта перестала вчасно віддавати зібрані за комунальні послуги кошти. На фоні затримок із виплатою пенсій були припущення, що гроші житловиків можуть тимчасово віддавати пенсіонерам.

Перераховувати комунальникам гроші день у день пошта не може, говорить провідний бухгалтер Лозівського центру зв’язку Наталя Головченко. Після нововведень Національного банку України від 6 лютого, пояснює спеціаліст, затримка йде приблизно на дві доби, а з вихідними інколи доходить і до чотирьох. Заплачені людьми гроші ввечері звозять до поштового центру з навколишніх районів, все ретельно перевіряють, і лише на ранок наступного дня кошти відвозять до банку, а комунальникам їх перераховують ще пізніше.

Якщо раптом зв’язківці захочуть гроші житловиків віддати на пенсії, то ризикують гаманцем. Пошту можуть покарати на кругленьку суму, наголошує провідний бухгалтер. Тому запевняє пенсіонерів, що чекати у відідленні, поки назбирається готівка з платежів, марно. Пенсії їм все одно не видадуть, якщо пенсійних грошей немає.

Із затримками пенсій на пошті приблизно та ж ситуація, що і з комунальними грошима. Зв’язківцям частенько перераховують кошти вже після робочого дня. Замовити у банку вони їх можуть лише наступного ранку, а видати людям ще на добу пізніше.

Однак, на переконання провідного бухгалтера, старі клієнти все одно залишається з поштою, бо тут зручно, найперше, інвалідам та стареньким людям, адже їм приносять виплати додому.

Анна Скрипник

 

{youtube}QAlUVWU30wg{/youtube}