Юні лозівчанки з Жіночого легіону влаштували День обіймів +ft +vd

Дівчата пояснили, що своїми обіймами хотіли додати городянам радості і тепла у нинішній тривожний час.

3 травня опівдні на вулицю Володарського у центрі Лозової вийшли з семеро дівчат в українських віночках та троє хлопців з плакатами “Обіймімося” у різних варіаціях. Свою акцію вони назвали “обіймачками” — обіймали усіх, хто проходив повз і не дуже поспішав. Суботнього дня біля ринку народу ходить доволі багато, тож дівчатам нудьгувати не довелося.

Як пояснили легіонерки, у час, коли на сусідній Донеччині тривають бої, а суспільство вкрай напружене, людям потрібна підтримка і розрядка.

— Людям зараз дуже необхідно просто відчути, що ти комусь приємний, що хтось не боїться до тебе підійти обійняти, що просто з тобою може хтось заговорити, що ти не один зі своїми проблемами. Це дуже класно, коли ти підходиш, обіймаєш людину… — договорити учасниці “обіймачок” Ані Красноперовій не вдається: до неї підходить жіночка, цікавиться, що це за акція, і з явним задоволенням обіймається з Анею.

Дівчата підрахували, що ухиляється від їхніх обіймів лише один з п’яти перехожих. Найчастіше — без пояснень.

— Реагують на нас по-різному, — говорить легіонерка Яна. — Хто питає: “А чого ж не можна обійматися?”, хто навіть у повітря підіймав та кружляв, а хтось, як підійшли два хлопця — вони втекли.
— Вони нас бояться і тікають. А взагалі люди обіймаються, — додає її подружка Наталка.

Ледь не найбільше дякують дівчатам за обійми люди старшого віку. Одна з бабусь ще довго стояла посміхалася після того, як її пообіймали. Говорить, їй аж полегшало.

У центрі Лозової “обіймачки” тривали більше години. Потім дівчата поїхали на мікрорайон і там ще пообіймали перехожих на проспекті Перемоги.

Валерія Гецко

 

{youtube}hdUjD3DAOLo{/youtube}