У лозівській мерії розповіли, кого слухати у випадку незрозумілих ситуацій на 9 травня +vd

У День Перемоги у Лозовій на ранок заплановані урочистості за участю великої кількості людей. У мерії не відкидають ймовірності провокацій і говорять, що план дій пропрацьований.

В урочистих заходах 9 травня задіяні школярі, ветерани, артисти, перші особи міста і району. У якості глядачів на Меморіал зазвичай приходять сотні городян. За такої маси людей і за нинішньої напруженої ситуації на сході України міський голова Сергій Степанов не відкидає можливості провокацій.

Міська влада провела усі необхідні консультації з правоохоронцями і готова забезпечити порядок у місті 9 травня, сказав мер.

— Буде 100 чоловік міліції з міського відділу МВС. Ще раз: в нас є — про кількість і якість я зараз не можу говорити — додаткові підрозділи внутрішніх військ у місті на об’єктах, де вони розосереджені. Я думаю, що і ці люди візьмуть участь у забезпеченні правопорядку у день проведення 9 травня у місті Лозова, — повідомив Сергій Степанов.

Допомогу правоохоронцям у підтриманні правопорядку надасть і лозівська народна самооборона, повідомили телеканалу “Сігма” в її штабі.

Якщо під час відзначення Дня Перемоги виникатимуть нестандартні ситуації, усі інструкції через головний мікрофон проголошуватимуть або ведуча урочистостей, або віце-мер Лозової Юрій Петренко, розповів керуючий справами виконкому міськради Юрій Кушнір. На жодні інші заклики реагувати не потрібно.

Як повідомляють організатори, святкування Дня Перемоги за планом починається о 9 ранку: на центральній вулиці міста, Жовтневій, відкривається ярмарок народних умільців. За годину на тій же вулиці стартує “Хода миру”, після якої на Меморіалі Слави проведуть мітинг-реквієм. Об 11 ранку у сквері Шевченка ветеранів частуватимуть солдатською кашею. 

Вечірні народні гуляння скасували.

Валерія Гецко

 

{youtube}w7qolJEpHEk{/youtube}