Лозова відсвяткувала День Перемоги спокійно +vd

Всупереч заявам про можливі провокації День Перемоги у Лозовій пройшов мирно. Людей на урочистостях було багато, особливо дітей.

Урочистою ходою до Меморіалу Слави 9 травня йшло багато лозівських школярів. Замість строковиків колишнього арсеналу, у камуфляжі з гірляндою пам’яті крокували підлітки. Праворуч від них учні тримали величезне полотно миру. Його розмальовували більше 3 тисяч лозівських дітей.

За хлопцями у формі ще сотня школярів несла портрети прадідів-фронтовиків. Хлопці та дівчата кажуть, з гордістю за видатних родичів підтримали всеукраїнську акцію «Безсмертний полк».

Вздовж дороги, якою крокувала урочиста колона, також стояли школярі. На грудях в учнів колегіуму №2 майоріли маки – європейський символ жертв війни.Навчальний заклад вирішив підтримати альтернативу гвардійським стрічкам, пояснили педагоги та учні.

Офіційну частину мітингу розпочали лозівські керівники. Вони закликали городян шанувати ветеранів і вчитися у них цінувати мир.

У Лозовій залишилося трохи більше ста учасників Великої Вітчизняної, і лише третина з них мала сили прийти на цьогорічні урочистості. Бути на мітингу, говорять ветерани, – справа честі.

Після Меморіалу ветеранів запросили на військовий привал у сквері Шевченка. Він вперше був без польової кухні. Солдатську кашу цього року готували кухарі Лозівського професійного ліцею.

Під фронтові 100 грам ветерани співали знайомі пісні у караоке і раділи танцям правнуків, яких привели з собою.

Анна Скрипник

 

{youtube}4LM-6-I979g{/youtube}