Лозівський центр “Жемчужинки” потребує допомоги: необхідні гроші на ремонт підлоги +vd

Реабілітаційний центр для дітей-інвалідів переміг у конкурсі міні-проектів і отримає обладнання для занять з підопічними. Однак “Жемчужинкам” спочатку треба відремонтувати підлогу.

 

Лозівський реабілітаційний центр для дітей-інвалідів “Жемчужинки” отримає сенсорну кімнату — набір обладнання для занять зі своїми підопічними. Гроші на кімнату центр виборов в обласному конкурсі міні-проектів. Писати його “Жемчужинкам” допомагали міський Центр молоді й управління економіки, в області його лобіювала міська влада — разом з п’ятнадцятьма іншими лозівськими міні-проектами.

Реабілітаційний центр отримає на сенсорну кімнату близько 30 тисяч гривень. Це за умови, що “Жемчужинки” терміново знайдуть дві тисячі на співфінансування проекту і відремонтує підлогу у приміщенні, де стоятиме сенсорне обладнання.

— У нас діти, які саме потребують цієї сенсорної кімнати, — це “важкі” діти, які, в основному, на підлозі проводять свій час. Тому, коли ми бачимо, що з-під цього лінолеуму [летить] цемент… Якщо ми навіть килими постелимо, то сам килим буде всмоктувати у себе і цей пил, і цемент — діти просто не можуть цим дихати, — розповідає Ольга Ашиткова, керівник реабілітаційного центру для дітей-інвалідів та їхніх батьків “Жемчужинки”.

Подивитися, чим можна допомогти, 13 травня до “Жемчужинок” прийшли представниці Жіночого легіону. Вони з’ясували, що, за приблизними підрахунками, на ремонт підлоги у кімнаті потрібно щонайменше 5 тисяч гривень.
У легіонерок таких грошей немає, вони планують допомогти зі збиранням коштів. Хочуть звертатися до усіх, включаючи перехожих на вулицях.

— Будувати плани, давати якісь обіцянки тут нереально. Треба спочатку спробувати хоча б щось зробити, подивитися на наші можливості. Ми нічого не будемо обіцяти, але ми спробуємо, — говорить представниця Жіночого легіону Олена Ляшук, звертаючись до голови “Жемчужинок”.

Банківські реквізити центру “Жемчужинки” можна знайти на їхньому сайті. Гроші також можна перераховувати на картку “Приватбанку” — 5211 5374 4125 1001, Ольга Іванівна Орлова (член правління центру “Жемчужинки”).

Щоб виконати умови міні-проекту і отримати сенсорну кімнату, “Жемчужинки” мають відремонтувати свою підлогу вже за місяць-півтори.

Валерія Гецко

 

{youtube}cu19s3fdBTw{/youtube}