У Лозовій зменшать кількість чиновників (оновлено) +vd

До серпня кількість співробітників апарату і виконавчих органів Лозівської міськради зменшать до 235 з чвертю штатних одиниць. Скорочують 19 посад.

Оптимізація штату лозівських посадовців проводять через економію бюджетних коштів. Ще на початку року Верховна Рада України прописала її на законодавчому рівні.

– Було рекомендовано органам державної влади і, звичайно, місцевого самоврядування переглянути структуру виконавчих органів на предмет оптимізації у зв’язку з обмеженим фінансуванням, – пояснив Юрій Кушнір, керуючий справами виконкому Лозівської міськради.

Штат лозівських посадовців скорочується на 19 осіб. 9 з них – це фахівці із соціальної роботи міського центру соціальних служб для дітей, сімї та молоді. Відповідне рішення міська рада прийняла у квітні. Ще десятьох посадовців депутати дозволили скоротити на сесії 22 травня. Зміни торкнуться штатних розкладів управління праці, житлово-комунального господарства, фінуправління і виконкому.

За словами Юрія Кушніра, під час другого скорочення реально звільнять трьох людей. Усе інше – вакансії. Їх закриють.

Перша хвиля скорочень пройде у липні, друга – у серпні. Після того в апараті і виконавчих органах Лозівської міської ради залишиться 235 з чвертю штатних одиниць.

Оптимізація зекономить міському бюджету 190 тисяч гривень до кінця року, повідомив Юрій Кушнір.

Валерія Гецко

 

 {youtube}aiDLdLsWTYY{/youtube}