У Лозовій готують списки вільних будинків для біженців +vd

Перелік вільних приватних будинків у Лозовій складають квартальні голови. Їх про це попросили місцеві посадовці. 

До міста щодня прибуває в середньому по два десятки біженців, загалом їх вже майже 900, повідомив віце-мер Олександр Неділько на нараді квартальних 7 липня. За його словами, кімнати на Інженерній, які може запропонувати переселенцями місто, закінчуються, тому треба шукати додаткове житло.

Селити біженців у вільні будинки будуть виключно за згодою власників, наголосив начальник оргвідділу виконкому міськради Анатолій Юсковець. Посадовець переконаний, такі заселення вигідні господарям покинутих і частково занедбаних помешкань, адже їх ремонтуватимуть та опалюватимуть взимку, щоб не «сипалися».

Водночас Анатолій Юсковець визнав, поки не відомо, як саме відбуватиметься заселення. Припускає, у місті створять спеціальну комісію. До неї обов’язково включать квартальних та власників будинків. Вони протокольно фіксуватимуть перелік речей в помешканні та його стан.  Після цього за майно офіційно відповідатимуть квартиранти.

Пошук вільних помешкань для біженців квартальні називають гарною ідеєю, хоча сумніваються у її результативності. Говорять, вільних придатних для життя будинків у Лозовій обмаль. І додають, ті господарі, які хотіли приютити біженців, вже це зробили.

Анна Скрипник

 {youtube}TrtG2Th3JPk{/youtube}