У Лозовій готуються до від’їзду біженців, які приїхали зі Слов’янська

ТРК

Наскільки гостинно Лозова прийняла мешканців Слов’янська, настільки ж тепло має з ними попрощатися, наголосив віце-мер Олександр Неділько.

На нараді з питань біженців 9 липня він попросив правоохоронців прослідити за від’їздом біженців. Аби, ані з боку городян, ані з боку переселенців, не було конфліктів та провокацій.

За словами Олександра Неділько, лозівські перевізники допоможуть біженцям довести речі до залізничного вокзалу. З 8 липня там відновили рух прямої електрички на Слов’янськ.

Виїжджаючи, переселенці отримуватимуть довідки, що тимчасово проживали у Лозовій, повідомила Ольга Федченко, начальник міського управління соцзахисту. У зв’язку з цим ЖУК попросив спеціалістів управління вимагати від біженців з Інженерної обхідний лист. Переселенці мають здати видане майно: постільну білизну, господарські приладдя, меблі та побутову техніку, зазначив Сергій Єршов, директор ЖУКа.

На облаштування кімнат на Інженерній, говорить він, місто витратило приблизно 150 тисяч гривень. Протягом місяця там відновили електрозабезпечення, встановили туалети, дитячий ігровий майданчик, закупили різні побутові речі, обладнали душову і готують пральню.

З майже трьох десятків родин словянців, які живуть на вулиці Інженерній, три збираються залишити Лозову вже протягом кількох днів. Вони говорять, зостануться вдома, якщо навіть самого дому вже немає. Інші біженці періодично їздитимуть до Слов’янська наводити лад у квартирах та будинках і чекатимуть, коли там повністю відновлять газ, водо- та електропостачання, забезпечення продуктами, медичною допомогою, і лише після цього перевезуть родини.

У звільнене житло на Інженерній, повідомив Олександр Неділько, тепер селитимуть мешканців Донецька та Луганська. Останнім часом переселенців з цих міст побільшало. 

Анна Скрипник