Жінки Царедарівки написали колективний лист Президенту з проханням припинити мобілізацію +vd

Жительки села вимагають Петра Порошенка розв’язати конфлікт на сході України мирним шляхом і терміново. Лист підписали 92 жінки.

2 серпня у залі сільського будинку культури пройшла громадська зустріч, учасниками якої були переважно жінки. Головна тема обговорення – мобілізація. Адже у Царедарівці оповіщення отримали майже половина чоловіків.

Після отримання оповіщень жінки звернулися до сільського голови, але за словами Світлани Петренко, депутата Царедарівської сільської ради, чітких пояснень він не дав.

Тому, в понеділок, 28 липня, жительки Царедарівки влаштували мітинг – перекрили проїжджу частину.

– У нас була вимога одна: представника з військкомату. Ну, Слава Богу, до нас він приїхав, – говорить Світлана Петренко.

Представник з військомату прокоментував ситуацію щодо мобілізації. Питання стосовно оповіщень на зборах також роз’яснила Наталя Кречик, секретар Царедарівської сільської ради.

На зустрічі жительки Царедарівки написали колективний лист до Президента України  з вимогою припинення мобілізації.

– Ми просимо не відправляти наших чоловіків на виконання військового обов’язку на Сході України. Ми вимагаємо розв’язати всі проблеми мирним шляхом і терміново. Ми не хочемо війни, безглуздих смертей громадян України. Ми за єдину, вільну Україну. Зустріньтеся із Президентом РФ і дійдіть, нарешті, згоди. Ми віримо Вам, і будемо за Вас молитися. Не залиште нас вдовами, – зачитала уривок з листа Світлана Петренко.

На засіданні був присутній і сотник самооборони Лозівського та  Близнюківського районів Анатолій Приходько. Він наголосив, що захищати свою Батьківщину обов’язково потрібно.

–  Чоловіки повинні бути чоловіками, а не ховатися за мамину спідницю. Треба йти, – впевнений Анатолій Приходько.

 – Я не проти, якщо потрібно, я піду воювати. Але не за синів наших мерів і депутатів, що відпочивають на Канарах, – говорить житель Цародарівки Віктор.

Після зустрічі жінки Царедарівки наголосили, що своїх чоловіків воювати не пустять.

Юлія Шаповалова

 

  {youtube}21chCf_4VsU{/youtube}