Лозівська міськрада прийняла рішення про ліквідацію колегіуму №2 +vd

Більшість депутатів, секретар та голова Лозівської міськради прийняли рішення про ліквідацію колегуму№2. Це відбулось на сесії 20 березня. Голосуванню передував мітинг батьків під міськрадою та півторагодинне обговорення у сесійній залі, під наглядом правоохоронців.

Закривати колегіум (з найменшою у місті наповнюваністю – 36,6%) лозівських посадовців змушує загальнодержавна економія: в Україні планують скоротити 5% шкіл, зазначив заступник Лозівського міського голови Юрій Петренко. На освіту міста цьогоріч не вистачає приблизно 20 млн. грн., і якщо не оптимізувати колегіум, усі вчителі Лозової з вересня сидітимуть без зарплати, наголосив Олег Інденко, начальник відділу освіти.
За його словами, закриття колегіуму з 1 вересня дасть економію у 830 тис. грн. – 4% від загального дефіциту освіти Лозової. Ця цифра не переконала майже третину присутніх депутатів, батьків колегіантів та адміністрацію навчального закладу. Вони вимагали не занедбувати відносно нову, порівняно з іншими навчальними закладами міста, будівлю колегіуму.
Міський голова Сергій Степанов запевнив, приміщенню знайдуть застосування, його охоронятимуть 8 сторожів, працюватиме 2 адміністратори. Їм планують заплатити 250 тисяч гривень. Також у будівлі збираються переробити систему опалення, щоб можна було обігрівати окремі кабінети.
За закриття колегіумі віддали 28 голосів, проти – 12.

       {youtube}Z9pLiAAzB3o{/youtube}