Анатолій Гіршфельд: Україну «витягне» машинобудування, ІТ та оборонка +vd

Якщо українському машинобудуванню, ІТ-сфері та оборонці дати держпривілегії і створити умови для інвесторів, економіка країни піде вгору, переконаний нардеп і заступник голови Федерації роботодавців Анатолій Гіршфельд. Він бере участь у розробці плану модернізації України.

У своєму докладі на останньому з’їзді ФРУ Анатолій Гіршфельд зазначив, суттєвого удару українська економіка зазнала ще у 2008 році, завчасно вступивши у ВТО. Україна не мала, що запропонувати на експорт, водночас стала відкритою для високоякісного експорту. Україна стала слабшою і на будь-які політичні коливання реагувала інфляцією, втратила Крим і дозволила розв’язати війну на Сході, говорить народний депутат.
Виправити ситуацію держава може лише, підтримавши свого виробника, давши на перехідний період привілегії, у тому числі і інвесторам, щоб вони вкладалися у виробництво, і створювали робочі місця.
Не одними чорноземами багата Україна, а ще й розумними українцями, тому ІТ-сфері і інженерії треба дати такі ж податкові поступки, як і сільському господарству, переконаний Анатолій Гіршфельд.
Він також додав, дивно дивитися, як Україна просить у світу зброю, маючи спеціалістів і технічну базу, якою славилася раніше. Прибравши бюрократичні перепони, уряд може забезпечити оборонкою і Україну, а також заробляти на експорті спецтехніки.
На селі, додав Анатолій Гіршфельд, треба розвивати тваринництво, яке дає робочі місця, а ще прив’язати оренду землі до курсу долара, як вартість сільгосппродукції нині залежить від іноземної валюти. «Стрибнув» долар в Україні, отже і розрахунок за пай повинен збільшитись.
Ініціативи заступника Федерації роботодавців увійдуть у план реформування України. Над ним нині активно працюють українські промисловці та іноземні експерти.

          {youtube}CTtW3HjtEBE{/youtube}