Лозівчани підтримали ініціативу, щодо територіального об’єднання громад +vd

Лозівчани підтримали ініціативу, щодо територіального об’єднання громади міста та ще 48 населених пунктів району. Таке рішення прийняли містяни на громадському обговоренні 15 липня.

 На громадське обговорення прийшли понад 150 лозівчан. На заході були присутні  також очільники Лозової, міські та обласні депутати.

Мер Лозової Сергій Степанов повідомив, на об’єднання вже погодилася Домаха. Проти виступили громади Софіївки, Уплатного, Катеринівки та Панютиного.

Під час обговорення у присутніх виникали питання, щодо кількості населення, яке проживатиме на території об’єднаної громади та чи зможе Лозова надавати для такої кількості населення усі потрібні послуги.

У відповідь, керуючий справами виконкому Юрій Кушнір повідомив, за підрахунками спеціалістів, у Лозової є ресурси та можливість для утримання потрібних  соціально – культурних закладів на території  об’єднаної  громади.

Мер міста Сергій Степанов також запевнив, об’єднуватися вигідно, адже першим 20 об’єднаним громадам держава надасть по 20 мільйонів євро.

Присутні на обговоренні лозівчани майже одноголосно надали свою  згоду на територіальне об’єднання громад. З 138 мешканців міста, які голосували, 127 містян віддали свої голоси – за. 17 липня  згоду на об’єднання надали депутати на сесії Лозівської міської ради  

             {youtube}k9my-xGdoI8{/youtube}