У Лозовій, на 4 мікрорайоні, знайшли заржавілу гранату (доповнено) +vd

У Лозовій, на 4 мікрорайоні, знайшли вибухівку, візуально схожу на гранату Ф-1 («лимонку»). Про небезпечну знахідку повідомив мешканець 41 будинку 8 вересня. 

Заржавілий вибухонебезпечний предмет 2 дні охороняли лозівські міліціянти.  9 вересня , у першій половині дня, вибухонебезпечну знахідку  вивезли з міста харківські піротехніки, повідомили рятувальники.

Детальнішої інформації ще немає, телефоном розповіла речник Лозівського міськвідділу міліції Тетяна Носова. Вона зазначила, звідки взялася граната на подвір’ї будинку, буде встановлювати слідство. За словами Тетяна Носової, більше коментарів правоохоронці дадуть після експертизи вибухівки.

Мешканці 41 та 39 будинків на 4 мікрорайоні розповіли, бачили п’ятьох працівників міліції, які чергували біля будинку, та машини правоохоронців, але чому вони там стояли, не знають. Мешканці переконують, про можливо небезпеку їх не попереджували.

varta.kharkov.ua

Директор 4 ліцею, Вікторія Шалімова розповіла, 8 вересня про небезпечну знахідку її попередили працівники відділу освіти. Для учнів закладу додатково провели класні години, на яких розповіли про поводження з вибухонебезпечними предметами. Директор зауважила, небезпеки для дітей не було, адже знайдену гранату охороняли міліціянти.

Станом на ранок 10 вересня лозівські рятувальники прокоментували, граната не часів Другої Світової війни. Зазначили, далі розслідуванням буде займатися міліція. 

                {youtube}c_pd1dgv5OE{/youtube}