У Лозовій ліквідовують міліцію – будуть створювати поліцію +vd

У Лозовій ліквідовують міліцію – будуть створювати поліцію.  Перший крок – на міськвідділі змінять вивіску. Подальший процес буде тривалим і розтягнеться на кілька років.

Процес ліквідації міліції у Лозовій стартує з 6 листопада. Усі правоохоронці напишуть заяви і будуть  виконуючими обов’язки своїх посад. 90% лозівських міліціянтів забажали працювати у новій поліції, інші – підуть, говорить начальник Лозівського міськвідділу міліції Микола Пономар. Перехід з міліції в поліцію триватиме щонайменше до грудня 2016 року.

На лозівчанах зміни поки ніяк не позначаться. А от в правоохоронців виникнуть складнощі, зокрема, з фіксуванням  напрацювань по тяжким та особливо тяжким злочинам, говорить Микола Пономар.

Успіх реформи в правоохоронних органах залежатиме від кадрів та фінансування. Із тим і з іншим – проблеми, визнає керівник. За його словами, молоді правоохоронці приходять недостатньо підготовленими і здебільшого тікають від 10 годинного робочого дня та низької зарплатні.  Некомплект Лозівського міськвідділу міліції зараз складає 160 працівників. Катастрофічно низьке і фінансування – лише пального дають утричі менше, ніж необхідно, розповідає Микола Пономар.

Від фінансів також залежатиме доля муніципальної варти.  Якщо  Лозовій вистачить грошей, вона матиме так звану свою міську міліцію. Але лише після того, як верховна Рада проголосує відповідний закон, пояснив Микола Пономар.  

             {youtube}0Q9I9xwopcQ{/youtube}