Нова Лозівська районна рада почала працювати

Нова Лозівська районна рада почала працювати. Перша сесія відбулась 10 листопада. Депутатам вручили мандати, обрали нового голову райради.

У 7 скликанні райради працюватимуть 34 депутати – на 6 менше, ніж у попередній райраді. Третина – жінки, ще третина – представники ради попереднього скликання. За даними територіальної виборчої комісії, склад ради помолодів – 2 депутатам не виповнилося 25 років. Новим обранцям Лозівщини офіційно вручили мандати. Їх не отримали лише 3 депутати, які не прийшли на першу сесію.
За політичною складовою найбільше представництво у райраді має Солідарність Петра Порошенка – 14 депутатів (41 %), далі – Аграрна партія – 5 депутатів, 4 – від Нової держав, по 3 – від Нашого краю, Відродження, Батьківщини, і 2 – від Радикальної партії.
На посаду голови райради запропонували єдиного кандидата, депутата від Солідарності, директора Садівської школи Володимира Лаптєва. За нього проголосували 27 депутатів. Новообраний районний голова присягнув працювати на користь громади. Запевнив, у першу чергу боротиметься за збереження ФАПів та шкіл.
Нового голову поздоровив однопартієць, депутат райради і голова райдержадміністрації Сергій Красноперов та голова Лозівської міськради Сергій Зеленський. Він також подякував попередньому голові Ігорю Нестєрову.
Ігор Нестєров попросив наступників на перше місце ставити не політичні інтереси, а відповідальність перед громадою.
Головами депутатських комісій нової ради проголосували: бюджетної – Івана Жовтого, комісію з правових питань очолила – Олена Столяренко, голова комісії з соціально-економічного розвитку –Оксана Заскалкіна, голова депутатської комісії з агропромислового розвитку – Валентина Шульга, гуманітарну комісію очолив Максим Інкін. З заступником голови райради поки не визначились.