Медики застерігають лозівчан від купання в ополонці +vd

19 грудня лозівчани відзначатимуть Хрещення. І діти, і дорослі пірнатимуть в ополонку. Фахівці рекомендують підійти до цього відповідально.

 Після купання на Хрещення до лікарів із ускладненнями, переохолодженнями та захворюваннями звертається щонайменше 5 лозівчан, до 1 спеціаліста, повідомила Ірина Горобівська, завідуюча амбулаторією сімейної медицини у міськлікарні. Вона переконує, занурення у холодну воду – стрес для будь-якого організму, тому до пірнання слід готуватися щонайменше кілька місяців. Особливо небезпечно пірнати тим, хто мав, або має захворювання серця.

Пити алкоголь, щоб зігрітися, не можна, вкотре наголошують лікарі. Через вживання спиртного притупляється чутливість. Траплялося, що на наступний день після свята містяни зверталися із обмороженнями. Через алкоголь людина не завжди може адекватно оцінити ситуацію.
Пірнати самому, чи привчати до занурення своїх дітей, – особиста справа кожного, однак перед тим, як пірнати, треба обов’язково зважити усі переваги та недоліки, наголошують фахівці.

На території Лозівського району офіційне місце для купання у Хрещення буде на водосховищі Бритай, база відпочинку «Бриз», – там під час обряду чергуватимуть рятувальники. У Лозовій біля водоймищ комунальники встановлять таблички, що купатися заборонено. 

          {youtube}Cz48dYTWSH8{/youtube}