Близнюківцю, який тричі «ненароком» вистрілив у фермера Миколу Кременчуцького та дільничного, оголосили вирок +vd

Лозівський міськрайонний суд оголосив вирок вбивці близнюківського аграрія Миколи Кременчуцького. Нагадаємо, у вересні 2014 року його застрелили із рушниці у конторі власного сільгоспгосподарства. Обвинувачуваний свою провину так і не визнав. До останнього переконував, що спіткнувся і ненароком тричі вистрілив у фермера та присутнього дільничного.

 Перед оголошенням вироку обвинувачуваний востаннє звернувся до суду. Свою вину не визнав та попросив його виправдати, а кримінальне провадження закрити.

У свою чергу адвокат потерпілих Віра Іщенко наголосила, вина обвинувачуваного – доведена. Сварку бізнеспартнерів підтвердили свідки, а покійний Микола Кременчуцький за кілька днів до загибелі писав заяви у поліцію – скаржився на погрози обвинувачуваного, наголосила Віра Іщенко. Захисниця попросила довічне ув’язнення.
Через складність вироку Лозівський міськрайонний суд переніс його оголошення на наступний день – на 10 годину 25 лютого. Судді озвучили рішення лише о 16 годині. Головуючий суддя Олександр Ткаченко повідомив, – обвинуваченого визнали винним в умисному вбивстві та посяганні на життя працівника правоохоронного органу. Зловмисника позбавлять волі на 15 років.
Обвинувачуваний пробув у слідчому ізоляторі 1,5 роки. 1 день там рахується за 2, тому зловмисник має «відсидіти» не 15, а 12 років. Головуючий суддя додав, протягом 30 днів рішення суду можна оскаржити. Адвокат обвинувачуваного повідомила, збирається це зробити. А от родина потерпілих – Кременчуцькі, чи оскаржуватимуть рішення суду, поки не знають. Говорять, батька вже не повернути, а 12 років для вбивства – замало.
Олександр Ткаченко повідомив, суд також частково задовольнив цивільні позови потерпілих. Родина загиблого отримає понад мільйон гривень на компенсацію моральної та матеріальної шкоди, а потерпілому працівнику поліції відшкодують 100 тисяч гривень. Майно обвинувачуваного арештують, щоб забезпечити позови потерпілих, додав головний суддя.

 {youtube}URrwuJ1o-Ok{/youtube}