У Лозовій депутати перевірять нову складу тарифу на воду – повірка лічильників +vd

Замість того, щоб раз на 4 роки заплатити одноразово за повірку водолічильника, лозівчани, які живуть у квартирах, тепер платитимуть за неї щомісяця. За кожен використаний куб води доплачуватимуть по гривні 63 копійки.

Послугу повірки лічильників заклали в тариф для мешканців багатоповерхівок. Вартість водопостачання та водовідведення з 16 лютого для них становить 23. 16 гривні за куб.
Так повіряти лічильники виходить дорожче. Чи можна відмовитися від цієї складової тарифу на воду, спитав головного водяника Лозової депутат міськради Ігор Коломак на комісії з питань ЖКГ 25 лютого.
Закласти повірку лічильників в тариф вирішили не у Лозовій, а у Києві – Нацкомісія з регулювання комунальних тарифів. Місцеві комунальники вплинути на це не можуть, переконував директор «Лозоваводоканалу».
Збільшення тарифу за воду перекриє субсидія, тим, хто її отримує. У Лозовій таких родин майже 90%, пояснив Іл’яс Калмуратов.
Для аналізу тарифу і перевірки нової складової у Лозовій створили робочу групу. Її очолив депутат міськради Дмитро Загребельний.

 {youtube}Dj6UiKdNfYw{/youtube}