На Лозівщині відзначили Івана Купала +vd

На святкування Івана Купала у Катеринівці зібралося близько сотні людей. У програму заходу увійшли традиційні пісні та хороводи, концерт, пускання вінків та святкова вечеря. Концертом розважали співаки районного будинку культури та ансамбль «Сузір’я»
Зі святом присутніх привітав Андрій Чабан Катеринівський сільський голова. Родзинкою свята стала каша приготована на вогнищі. Нею пригощали всіх бажаючих. Катеринівці поділилися, купальська вечеря їм сподобалася, і святкування проходить весело.

 Щоб відзначення було не тільки веселим, а і безпечним до Катеринівки завітали рятувальники. Вони роздали попереджувальні листівки відпочиваючим та провели інструктаж з техніки безпеки. Такий контроль пов’язаний із збільшенням трагічних випадків на воді. З початку купального сезону на водоймах Харкова та області загинуло 49 чоловік, 4 з них діти, повідомив майор служби цивільного захисту головного управління ДСНС України у Харківській області Ірина Черній. Тому рятувальники особливо пильно наглядали за відпочиваючими біля водойми. Рятувальники обстежили місце проведення свята, та зробили висновок, що відпочиваючі у безпеці. Тому люди тішилися піснями та танцями до пізнього вечора.

{youtube}A8gaoiFcb2A{/youtube}