У Лозовій зібрали круглий стіл – думали, як створювати додаткові робочі місця +vd

Як створити на Лозівщині додаткові робочі місця та вивести з тіні нелегальні. Про це говорили під час круглого столу у міськраді 21 липня. В обговоренні взяли участь керівники району, обласного і місцевого центрів зайнятості, управлінь праці, сільські і селищні голови, підприємці та народний депутат України Анатолій Гіршфельд. Подібні круглі столи нардеп ініціював у своєму окрузі, щоб безробітних людей меншало, і регіон економічно розвивався.

Аби лозівчани не шукали заробітків деінде, залишалися вдома і підіймали регіон, їм потрібні робочі місця та прозорі умови праці, переконаний народний депутат і голова роботодавців Харківщини Анатолій Гіршфельд. Роботу мають давати не лише основні роботодавці – ЛКМЗ та Панютинський завод, місцева влада повинна створити сприятливі умови для розвитку середнього та малого бізнесу, наголосив нардеп. За його словами, Лозівщина має необхідні умови, щоб розвиватися.
Анатолій Гіршфельд зазначив, центри зайнятості нині дають шанси для розвитку власного бізнесу – можна отримати фінансову допомогу на відкриття своєї справи, а також перекваліфікуватися – здобути професію, більш затребувану на ринку праці.
Очільник Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко акцентував на двох, на його думку, перспективних напрямках працевлаштування – громадських роботах, їх спільно з державою фінансують місцеві ради, та говорив про набір на контрактну військову службу. Просив сільських та селищних голів активніше шукати контрактників у своїх громадах.
Лозівський міський голова Сергій Зеленський зробив основний наголос на легалізації вже існуючих робочих місць. Заявив, у Лозовій 40% людей працюють неофіційно.
Мер повідомив, проситиме народних депутатів, щоб дали місцям більше повноважень у боротьбі з тіньовою зайнятістю.
Голова Лозівської райдержадміністрації Сергій Красноперов повідомив, у районі також борються з нечесними роботодавцями. Комісія з легалізації робочих місць виявила 11 фактів тіньової зайнятості. У Лозівському районі живе приблизно 12 тисяч працездатних людей, розповів голова РДА. За останніми даними статистики, з них на юридичних осіб працює орієнтовно 3 тисячі громадян, ще 225 – трудяться у підприємців. Сергій Красноперов визнав, програму працевлаштування у районі виконують поки на третину, але роблять все можливе, щоб цей показник покращити.
У присутніх було мало запитань до гостей. Сергій Зеленський переконаний, низька активність підприємців у питанні працевлаштування – причина високого відсотку тіньової зайнятості.
За останніми даними статистики, середня офіційна заробітна плата у Лозовій становить 4058 грн – це на 1% більше середньообласного показника, в районі люди в середньому отримують майже 3 тис грн. – це навпаки на 26% менше, ніж по області.
Аграрії платять трохи більше – середній заробіток у них – 3,5 тисячі грн.. Найліпше працівники заробляють у ПОСП «Гарант», ТОВ «Супіна Агро», СФГ «Ольга» та Краснопавлівському КХП.

______________________

Якщо ти хочеш відкрити свій бізнес, ти можеш ознайомитися з цікавими бізнес ідеями на сайті https://biznet.kiev.ua/index.php?showforum=123. Сміливо йдіть за своєю мрією, не зупиняючись на півдорозі. 

______________________

На правах реклами

 

{youtube}E5s0mOSfD1s{/youtube}