У Лозівській міськраді обговорили порушення громадського порядку та наповнення бюджету

У Лозовій керівники міста провели нараду, аби нагадати підприємцям про сплату акцизного податку. Його у міський бюджет цьогоріч надійшло понад 7.5 мільйонів гривень. 5 серпня на нараді депутати поставили під сумнів реальність такої суми.

3 мільйони зібраних коштів акцизного податку – за паливо. Депутат міськради Сергій Войцехович засумнівався, що це максимальна сума, яку можна було зібрати.

Зараз у Лозовій створені усі умови для комфортного функціонування бізнесу, зазначив секретар міськради Сергій Коба. Він зауважив, від підприємців лише вимагають працювати законно та справно сплачувати податки.

Говорили на нараді також про скарги мешканців міста на порушення громадського порядку. Депутат міськради Ольга Федченко розповіла, до неї зверталися жителі 4 мікрорайону, які не раз просили поліціянтів, аби ті розібралися з порушниками тиші ввечері та вночі, але правоохоронці не реагували. Депутат додала, порушників порядку у Лозовій не штрафують, тим самим втрачаючи можливість додатково наповнювати  міський бюджет.

Хуліганять та дебоширять у вечірній та нічний час частіше за все люди на підпитку, зазначив міський голова Сергій Зеленський. Для того, аби зменшити кількість порушників тиші, у Лозовій планують ввести обмеження на продаж алкогольних напоїв після 22 години.