У Лозовій за рахунок міського бюджету навчатимуть 5 студентів-лікарів +vd

У Лозовій за рахунок міського бюджету навчатимуть 5 студентів-лікарів. Таке рішення прийняли на сесії міськради 26 січня.

Заступник директора Лозівського ТМО Наталя Полухіна зазначила, у місті та районі не вистачає лікарів, а 65 з тих, хто зараз працює пенсійного віку. Місту та району потрібні молоді кадри. З міського бюджету на навчання кожного з 5 майбутніх лікарів планують виділити понад 140 тисяч гривень. Цих коштів має вистачити на 6 років навчання та 2-3 роки інтернатури.
Після навчання, за яке платитиме місто, молоді спеціалісти мають відпрацювати мінімум 10 років у Лозівському ТМО. Можливість вивчитися матимуть діти, сім’ї яких не можуть заплатити за навчання, а також ті, хто вже навчається у медичних вузах. Міський голова Сергій Зеленський зазначив, у Харківській області створюють 5 медичних округів, один з них буде з центром у Лозовій. Тут обслуговуватимуть понад 250 тисяч населення, тому про забезпечення Лозівського ТМО спеціалістами-лікарями потрібно думати вже зараз, додав мер.

            {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=ZI6FnCZ9Wo4&feature=youtu.be{/youtube}