У Лозовій через негоду обірвало дроти та поламало дерева +ft +vd

Лозову зранку 18 квітня почало засипати снігом. Через сильний вітер та мокрий сніг у місті та районі повалило дерева, а заметені дороги до обіду 19 квітня перетворилися на озера. Ліквідовувати наслідки негоди комунальники почали з 9 вечора 18 квітня, розповів головний інженер КП «Еко-Сан» Юрій Пшеничний.

Лозівчани розповіли, погодними примхами не задоволені. Кажуть, мерзнуть і вдома і на вулиці. Люди згадують, востаннє сніг у квітні пам’ятають у 80-х роках.


У «Еко-Сані» розповіли, о 6 ранку 19 квітня основні дороги міста та шляхопроводи посипали піщано-сольовою сумішшю. О 10 ранку автошляхи почали очищати від шуги, яка утворилася після того, як сніг почав танути. Тротуари міста з 9 ранку чистили від опадів двома новими тракторами МТЗ.


За прогнозами синоптиків, на вечір 19 квітня очікують снігопад, тому на “Еко-Сані” вже підготували 4 трактори, до яких під’єднали відвали.

Ними, за потреби, чиститимуть дороги. Якщо температура повітря знизиться до мінусової, тоді дороги посипатимуть протиожеледною сумішшю, зазначив Юрій Пшеничний.Комунальники й досі ліквідовують повалені у місті дерева та гілки.

Кажуть, в першу чергу прибирали ті, які впали на дороги та заважали пішоходам на тротуарах. Біля 2 будинку на 1 мікрорайоні та біля 3 школи гілки завалилися на опори зовнішнього освітлення, там аварійні ситуації вже ліквідували. Дерева та гілки, які завалило негодою, прибиратимуть до вихідних, зауважив Юрій Пшеничний. Станом на 13 годину 19 квітня таких дерев прибрали близько 15.

 {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=P8LrP_Celpk&feature=youtu.be{/youtube}