Боротьба за навчальні заклади на Лозівщині дала перші результати

На Лозівщині депутати райради вирішили ліквідувати 2 навчальні заклади у Орільці та Краснопавлівці. Таке рішення прийняли на сесії 23 грудня. Ініціативна група двох селищ звернулася  до  народного депутата України Анатолія Гіршфельда з проханням відстояти школу та НВК.

Він направив депутатський запит у Міністерство освіти та науки. 13 квітня отримав відповідь: «ліквідація навчальних закладів можлива лише за умови організації якісного підвезення дітей до інших загальноосвітніх навчальних закладів, що передбачає наявність автобусів та відремонтованих доріг».
14 квітня відбулося засідання робочої групи, яку створили після скарг батьків про невиважене рішення щодо ліквідації навчальних закладів. За інформацією депутата районної ради Максима Інкіна, попередньо прийняли рішення щодо Орільскої ЗОШ. Домовились понизити ступінь. Фінансування зарплати технічних працівників селищна рада взяла на себе. Орільська школа стане філією Орільського НВК. За цю пропозицію ще мають проголосувати на сесії. А от з Краснопавлівським НВК ситуація складніша, розповів Максим Інкін. У селищній раді немає коштів, щоб самостійно фінансувати непедагогічний колектив НВК. Краснопавлівська селищна голова Надія Сухих звернулась до керівників району з проханням взяти на себе виплату зарплатні робітникам закладу. Також розглядають можливість залишити у НВК тільки молодші класи, розповів Максим Інкін.