На Лозівщині зібрали менше ранніх зернових ніж торік

На Лозівщині аграрії закінчили збирати врожай ранніх зернових. Результати не найкращі, зазначив Андрій Шевченко, заступник голови РДА, в середньому з гектару зібрали 35 і 8 центнерів, тоді як торік мали врожай в середньому 45 центнер.

Компанія «БОТіК» у селі Веселе Лозівського району – в лідерах за збиранням ранніх зернових.  Тут зібрали майже 47 центнерів з гектару. Власник Андрій Обора поділився, очікував більшого результату, однак завадила суха погода, але врятувало своєчасно удобрювання.
Головний агроном господарства зазначив, всі поля обробляли на совість та вчасно, тому тепер очікують отримати ще й непоганий врожай соняшника.
Загалом, жнива ранніх зернових завершили 9 серпня. Зібрали значно менше ніж торік, зазначив Андрій Шевченко, заступник голови Лозівської районної адміністрації. Врожай склав майже 108 тисяч тон зерна, а це менше ніж минулоріч приблизно на 2.5 тисячі тон.  У 2016 році сезон закрили з середніми показниками у 45 тон з гектару, а у цьому році майже на 9 тон менше.
Врожай сонящника аграрії планують почати збирати вже з вересня, а зараз господарства розпочали підготовку полів до посіву озимої пшениці на врожай 2018 року. 

________________

Ваш автомобиль застрял на середине пути? Знайте, что вы всегда можете вызвать эвакуатор миасс. Быстро доставит вас в нужное место 

________________

На правах реклами