Лозівчани набирають у відра сніг та збирають з доріг талу воду

У Лозовій станом на 17 годину воду для мешканців мікрорайонів міста поки не увімкнули. Водяники продовжують ліквідовувати аварію на Центральному самопливному колекторі. Там проводять санацію – замінюють 50 метрів труби.

Комунальники зазначили, якщо знову не станеться обвалу, як це було вчора, тоді, можливо, воду дадуть 3 квітня. Для мешканців мікрорайонів продовжують безкоштовно підвозити технічну воду, набрати можна і питної води, але платно –75 копійок за літр.

Чимало людей вийшли на вулиці – набирали  у відра сніг та талу воду, використовували її, як технічну.

2 квітня до Лозової екстренно приїхав заступник губернатора Харківщини Євген Шахненко. Разом з керівниками міста він обстежив аварійні ділянки колекторів, на місці провели засідання штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій. Обласний керівник запевнив, про проблеми Лозової говоритиме з депутатами та проситиме посприяти з виділенням коштів на реконструкцію колектора.

Реконстуювати потрібно увесь Південний колектор, його протяжність майже 2.5 тисячі метрів. Йому більше 40 років. За попередніми підрахунками на реконструкцію коллектора необхідно 17 мільйонів гривень.

https://www.youtube.com/watch?v=6XblGX7jZsw&feature=youtu.be