Лозівчани набирають у відра сніг та збирають з доріг талу воду

У Лозовій станом на 17 годину воду для мешканців мікрорайонів міста поки не увімкнули. Водяники продовжують ліквідовувати аварію на Центральному самопливному колекторі. Там проводять санацію – замінюють 50 метрів труби.

Комунальники зазначили, якщо знову не станеться обвалу, як це було вчора, тоді, можливо, воду дадуть 3 квітня. Для мешканців мікрорайонів продовжують безкоштовно підвозити технічну воду, набрати можна і питної води, але платно –75 копійок за літр.

Чимало людей вийшли на вулиці – набирали  у відра сніг та талу воду, використовували її, як технічну.

2 квітня до Лозової екстренно приїхав заступник губернатора Харківщини Євген Шахненко. Разом з керівниками міста він обстежив аварійні ділянки колекторів, на місці провели засідання штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій. Обласний керівник запевнив, про проблеми Лозової говоритиме з депутатами та проситиме посприяти з виділенням коштів на реконструкцію колектора.

Реконстуювати потрібно увесь Південний колектор, його протяжність майже 2.5 тисячі метрів. Йому більше 40 років. За попередніми підрахунками на реконструкцію коллектора необхідно 17 мільйонів гривень.