Лозівська міськрада просить Мінфін розрахувати реальний бюджет на 2013 рік +vd

Міністерство фінансів спустило Лозовій розрахунки бюджету міста 2013 року. У мерії кажуть: цифри нереальні.

За розрахунками Мінфіну, наступного року Лозова повинна заробити на 28% більше, ніж нинішнього року.

За словами секретаря міськради Тетяни Запорожець, ця цифра з’явилася, коли урядовці порівняли показники 2011 та кризового 2009 років. У цей період лозівська промисловість суттєво збільшила обсяги. Однак це був не розвиток, а відновлення роботи після провалу. Наступного ж року ніякого стрімкого зростання промисловості не передбачається.

Тетяна Запорожець запропонувала депутатам прийняти звернення до Мінфіну, аби той перерахував бюджет, зважаючи на реальні можливості міста.

Міський голова Сергій Степанов переконаний: у Мінфіні на звернення відреагують і розрахунки для Лозової переглянуть. На цьому перед Кабміном наполягає і губернатор, говорить лозівський мер.

“З урахуванням того, що бюджет має бути збалансований, якщо ми у дохідну частину поставимо зростання 27%, то повинні 27% від загальної суми дохідної частини і витрачати. Ми одразу поставимо у найжорстокіші умови виплату заробітної плати бюджетникам”, – пояснив Сергій Степанов.

Підтримати звернення і ще більш наполегливо звертатися до Уряду запропонував і депутат Сергій Коба. Він зазначив, що ситуація з міським бюджетом — така сама, як і з проектом державного бюджету. У нього, за словами Коби, також закладені завищені показники промислового розвитку.

Депутати звернення підтримали одноголосно.

Валерія Гецко

 

{youtube}hSaOmxuPC_8{/youtube}