У лозівських багатоповерхівках встановлюють безкоштовні газові лічильники +vd

“Харківгаз” встановлює безкоштовні газоміри у будинках з газовими пічками. Якщо до 2017 року у такій квартирі не буде лічильника — газ відключать

Безкоштовні лічильники газовики встановлюють у Лозовій вже четвертий рік. За словами головного інженера Лозівської філії “Харківгазу” Віктора Колєснікова, приватний сектор вже повністю облададний засобами обліку, будинки з газовими колонками — на 80%. Тепер дійшла черга до багатоповерхівок з газовими пічками. Платить за все держава.

Щоб отримати безкоштовні газоміри, мешканці самі мають звернутися до газовиків. Ініціативна група має зібрати заяви не менше, ніж 50% квартир будинку, і прийти з ними до Лозівської філії ПАТ “Харківгаз” (вул.Муранова). Там будинок ставлять у чергу. За тиждень до початку встановлення лічильників газовики зв’язуються з ініціативною групою, пояснює Віктор Колєсніков.

Зараз у черзі 57 будинків. У “Харківгазі” говорять, що цим багатоповерхівкам вони встановлюватимуть лічильники наступного року. Ті ж будинки, які тільки ставатимуть у чергу, найшвидше, потраплять у план 2014 року, а то й пізніше. Головне — встигнути до 2017-го: тоді газовики мають або встановити лічильник, або відключити газ.

За один рік харківгазівці планують встановлювати по 4,5 тисячі лічильників. Споживачів, у яких немає газомірів, у Лозовій уп’ятеро більше.

Валерія Гецко

 

{youtube}ijm8M0Kv688{/youtube}